Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εβαλαν βόμβα στα γραφεία της "Αλιτάλια"

Τα γεγονότα στη γειτονική Αλβανία επέλεξε ο λεγόμενος "Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός" (ΜΑΣ) για να πιστοποιήσει και πάλι την παρουσία του. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα χτες, άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε για λογαριασμό του στην "Ελευθεροτυπία" και στα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας "Αλιτάλια" προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία της εταιρίας, στην οδό Βουλιαγμένης και Γραβιάς στην Αργυρούπολη. Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς, ενώ με τρίτο τηλεφώνημα που έγινε πολύ αργότερα στο "Σκάι" ο ΜΑΣ ""καλωσόριζε" τα ιταλικά στρατεύματα στην εξεγερμένη Αλβανία". Η βόμβα δεν εξερράγη για άγνωστους λόγους, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν ικανή να σκοτώσει άνθρωπο. Οι βομβιστές είχαν ενσωματώσει στον εκρηκτικό μηχανισμό και μια μικρή φιάλη οξυγόνου, τα θραύσματα της οποίας θα μπορούσαν να πλήξουν θανάσιμα όποιον περνούσε από κει την ώρα της έκρηξης.

Για πρώτη φορά, ο "ΜΑΣ" είχε τοποθετήσει βόμβα μέσα στο Πολυτεχνείο τον περασμένο Νοέμβρη. Μετά ακολούθησε η έκρηξη στην πρεσβεία του Περού στην Αθήνα, ενώ την τρίτη φορά επέλεξαν την Μ. Μπόση, που ήταν για ένα διάστημα επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου για τη δίωξη της τρομοκρατίας.

Η σιγή των "παραδοσιακών" "17 Νοέμβρη" και "ΕΛΑ" τα δύο τελευταία χρόνια και η εμφάνιση τελευταία του "ΜΑΣ" οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο χώρο της τρομοκρατίας συντελούνται αλλαγές. Από ορισμένους κύκλους, διοχετεύεται η άποψη ότι η σκυτάλη πέρασε τώρα στα χέρια άλλων βομβιστών, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν και πάλι πρόβλημα τρομοκρατίας. Μια τέτοια εξέλιξη ανησυχεί ιδιαίτερα όλους εκείνους που εργάζονται για την ανάθεση στη χώρα μας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ