Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Μέτρα ... υποβάθμισης από το υπουργείο Ανάπτυξης

Την παραπέρα υποβάθμιση και παραγωγική συρρίκνωση του Νομού Φθιώτιδας ανακοίνωσε ουσιαστικά χτες η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, μετά το πέρας ευρείας σύσκεψης που είχε με εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές του νομού, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, καθώς και άλλων φορέων. Η συνάντηση με την υπουργό έγινε τρεις μέρες μετά την παμφθιωτική κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, ενάντια στην αποβιομηχάνιση, την ανεργία και τη συνεχή συρρίκνωση του αγροτικού και εμπορικού τομέα του νομού. Φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς θα επιδεινωθούν, καθώς η κυβέρνηση βλέπει την "ανάπτυξη" μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα τις ενισχύσεις των ιδιωτών.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ως βασικά μέτρα για την ανάπτυξη της περιοχής:

  • Την ιδιωτικοποίηση του κάμπινγκ των Καμένων Βούρλων, καθώς και της έκτασης που το περιβάλλει, περίπου 1.500 στρέμματα.
  • Την ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, μέσω διαγωνισμού.
  • Την ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Πηγών του νομού, επίσης μέσω διαγωνισμού για την προσέλκυση επενδυτών.
  • Την ένταξη περιοχών του Νομού Φθιώτιδας στις ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας περί φθίνουσων περιοχών, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των φορέων του νομού.
  • Η Εκθεση Λαμίας παραχωρείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ειδική τροπολογία που θα ενσωματωθεί σε σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Την ολοκλήρωση των έργων της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Φθιώτιδας.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι η οικονομική εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ θα προχωρήσει σύμφωνα με μελέτη που εκπονείται αυτή τη στιγμή από την ΕΤΕΒΑ, ενώ μία άλλη μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, για να αποτελέσει το πρόγραμμα δράσης για την ανάπτυξη του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ