Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εχετε δίκιο, αλλά... "

Ακαρπη απέβη η χτεσινή συνάντηση των εργαζομένων της "Αλιμέντι Ιταλιάνι" - εταιρία που έχει νοικιάσει το καφέ - εστιατόριο του ΜΙΝΙΟΝ - με εκπροσώπους και των δύο επιχειρήσεων στο υπουργείο Εργασίας. Να θυμίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης της πρώτης έχει "εξαφανιστεί", χρωστώντας τεράστια ποσά στους εργαζόμενους, στους προμηθευτές και στο ΜΙΝΙΟΝ, ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το καφέ - εστιατόριο ανοιχτό και να διαχειριστούν τις μηδαμινές εισπράξεις!

"Εχετε δίκιο, αλλά... ", ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της "Αλιμέντι - Ιταλιάνι" στη συνάντηση! Στο μεταξύ το ΜΙΝΙΟΝ με ανακοίνωσή του επιτίθεται στους εργαζόμενους για τις κινητοποιήσεις τους, αναφέροντας ότι αυτές "τραυματίζουν την εικόνα του" κι ας είναι αυτό που "νοίκιασε" μαζί με τον χώρο και τους εργαζόμενους (!), τους οποίους τότε διαβεβαίωνε ότι θα έχουν στο μέλλον τη συμπαράστασή του.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων έχει φτάσει "στο απροχώρητο", μας είπε ο μάγειρας Κ. Τσικλείστας,"έχω αρρωστήσει 45 χρόνια στη λάντζα και τώρα δεν μπορώ να βρω πουθενά αυτό που δικαιούμαι. Ισως τελικά έτσι να εννοούν κάποιοι τον κοινωνικό διάλογο, για ποιο διάλογο μιλάνε; Για το διάλογο των λίγων, έξω από μας. Είδα το διάλογο στο υπουργείο Εργασίας. Είναι, λέει, "αναρμόδιο" να κάνει κάτι... Ποιος διάλογος;".

Και η Αθανασία Λιόση συμπληρώνει "κοινωνικός διάλογος να σας πω εγώ τι είναι. Είναι μετά από 15 χρόνια δουλιάς να βρίσκεσαι στο δρόμο, είναι εμπαιγμός για τους εργαζόμενους, πρέπει να ντρέπονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ