Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς απεργία στο ΜΙΝΙΟΝ

Εντονη ανησυχία έχει κυριεύσει τους εργαζόμενους του "ΜΙΝΙΟΝ", μετά τη διαρροή στον Τύπο πληροφοριών, που αφορούν στην πώληση της επιχείρησης και στη σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας. Η ανησυχία τους εντείνεται κι από τη "σιγή ιχθύος" που τηρεί η διοίκηση της επιχείρησης. Μετά κι από αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι, σε προχτεσινή τους γενική συνέλευση, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 21 του Μάη.

Δεν είναι, όμως, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, η επιχείρηση καθυστερεί τη μισθοδοσία για πολλές μέρες, ενώ οφειλόμενα, όπως αναδρομικά από συμβάσεις, πριμ και επιδόματα, προτάθηκε στους εργαζόμενους να τους καταβληθούν σε είδος! Στο μεταξύ, λίγο πριν τη συνέλευση των εργαζομένων, η επιχείρηση μοίρασε μια ανακοίνωση, στην οποία επιτίθεται στο Σωματείο, κατηγορώντας το ότι με την απεργία οδηγεί στην "αυτοκαταστροφή"!

Με την ίδια ανακοίνωση, γίνεται μια πρώτη απεργοσπαστική προσπάθεια, αφού τονίζεται ότι αυτή "θα ρίξει χαμηλότερα τις πωλήσεις και θα χαλάσουν το όνομα του ΜΙΝΙΟΝ, του καταστήματος που δίνει ψωμί σε εκατοντάδες οικογένειες"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ