Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Γι' αυτές δεν έχει διάλογο!

Να ξεκαθαριστεί η υπόθεση που έχει να κάνει με τη σχέση εργασίας τους και να σταματήσει η κοροϊδία που υφίσταται ο κλάδος, απαίτησαν, με πορεία, χtες στο κέντρο της Αθήνας οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων.Ομως το πολυπαιγμένο και εκνευριστικό σίριαλ σε βάρος τους συνεχίστηκε και χτες, αφού κανένας αρμόδιος δε δέχτηκε ούτε καν συνάντηση μαζί τους!

Οι καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και με συνθήματα όπως "Είμαστε εργάτες και όχι εργολάβοι" και "Τόσα χρόνια υπομονή, εδώ και τώρα αλλαγή",πορεύτηκαν στο υπουργείο Παιδείας για να συναντήσουν τον υφυπουργό κ. Ανθόπουλο.

Οταν έφτασαν εκεί, η οργή των καθαριστριών "φούντωσε", γιατί - όπως συμβαίνει κάθε φορά - ο κ. Ανθόπουλος έτυχε να έχει προγραμματισμένο ραντεβού... και όπως τους διαμήνυσε με αστυνομικό όργανο, δεν είχε το χρόνο να τις συναντήσει. Αλλά εκτός αυτού, όπως μετέφερε ο αγγελιαφόρος του υφυπουργού, "δεν υπήρχε λόγος, αφού το θέμα δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του, αλλά στους δήμους"... Από αυτή την εξέλιξη, οι καθαρίστριες έδωσαν την υπόσχεση να επανέλθουν σύντομα και δυναμικά, προαναγγέλλοντας νέα κινητοποίηση μέσα στο μήνα.

Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκε χτες ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο "Μινιόν", καθώς και από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ