Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Νέες στάσεις εργασίας την Τρίτη

Κανονικά κυκλοφορούν από σήμερα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα πράσινα λεωφορεία, μετά τη λήξη της 6ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ.

Ωστόσο, αναμένεται να ακινητοποιηθούν εκ νέου Τρίτη και Πέμπτη, αφού η προκλητική άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 1997, τους εξωθεί σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι στους ΗΣΑΠ επισημαίνουν ότι η προκλητική αυτή άρνηση της κυβέρνησης, πέρα από τον εμπαιγμό των εργαζομένων και τουεπιβατικού κοινού, επί της ουσίας υπονομεύει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία πραγματοποίησαν χτες την 6ωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-5 μ.μ.) που είχαν εξαγγείλει, μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο αρμόδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης "ψαλίδισε" ακόμα και την πρόταση - κοροϊδία της διοίκησης των ΗΣΑΠ για αυξήσεις 2%+2,5% στους μισθούς των εργαζομένων και ξεκαθάρισε ωμά στους εκπροσώπους του Σωματείου ότι η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από αυξήσεις 2%+2% όσες απεργίες και αν κηρύξουν! Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και ήδη έχουν εξαγγείλει νέες 6ωρες στάσεις εργασίας 11 π.μ.-5 μ.μ. για την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ