Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και νέα φορολογικά προνόμια σε "έχοντες"

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς ευνοϊκές ρυθμίσεις προς διάφορες μερίδες του κεφαλαίου δεν εννοείται. Ευνοούμενοι αυτοί τη φορά οι μεγαλοκαταστηματάρχες και οι μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (Σούπερ Μάρκετ), που πουλούν διαρκή καταναλωτικά αγαθά μέσω πίστωσης, στους οποίους δίνεται το "πράσινο φως" της φοροδιαφυγής μέσω του λογαριασμού των επισφαλών απαιτήσεων.

Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη που ευνοεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα ("Κόντινεντ", "Πράκτικερ", "Μετρό", "Κορασίδης", "Κωτσόβολος", "Ράδιο Αθήναι").

Παράλληλα μειώνει το ποσό που μπορεί να παρουσιάσει μία επιχείρηση σαν επισφαλή απόσβεση από 50% του υπολοίπου του λογαριασμού Πελάτες σε 35% του ίδιου λογαριασμού. Αν και μειωμένο, και το νέο ποσοστό είναι εξωπραγματικό, μια και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να θεωρούν τον ένα στους τρεις πελάτες επισφαλή.

Παρατείνεται επίσης για τρία ακόμη χρόνια το απαράδεκτο καθεστώς που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκπίπτουν δαπάνες χωρίς δικαιολογητικά (πρόκειται για δαπάνες που προορίζονται για "λαδώματα" κλπ.). Σε σχέση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα τα ποσοστά των εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά μειώνονται κατά 50%. Επί παραδείγματι το 4% των εκδοτικών επιχειρήσεων μειώνεται στο 2%, των εξαγωγικών επιχειρήσεων πετρελαιοειδών από 1% στο 0,5% κλπ.

Χαριστικές ρυθμίσεις προωθούνται και για ξενοδοχειακές μονάδες, τις οποίες δικαιολογούν στο όνομα της τουριστικής κρίσης και των αθετήσεων των οικονομικών υποχρεώσεων προς τις επιχειρήσεις αυτές από ξένους τουριστικούς πράκτορες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ