Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΟΤ
"Πλάτη" στις κυβερνητικές επιλογές

Με τις κυβερνητικές θέσεις ταυτίζεται ουσιαστικά η διοίκηση των σωματείων εργαζομένων στον Οργανισμό

Τις ευλογίες της προσκείμενης στην κυβέρνηση συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στον ΕΟΤ φαίνεται πως εξασφάλισαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, που επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" του. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή ημερίδα που οργανώθηκε από τους συλλόγους υπαλλήλων του ΕΟΤ, με αντικείμενο την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του, καθώς κοινή άποψη των ομιλητών ήταν η ανάγκη ολοκληρωτικής ουσιαστικά διείσδυσης της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" στα σχέδια εκσυγχρονισμού του ΕΟΤ. Στην πραγματικότητα, η χτεσινή εκδήλωση δεν ήταν άλλο παρά μια φιέστα, στην οποία μαζεύτηκαν οι υπέρμαχοι του ξεπουλήματος της περιουσίας των 3,5 τρισ. δρχ. για να... εξετάσουν όσο το δυνατόν "προσφορότερους" τρόπους παράδοσης αυτού του χρυσωρυχείου στους ιδιώτες.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε ότι "η κυβέρνηση, εξαγγέλλοντας την πρόθεσή της να "αξιοποιήσει την περιουσία του ΕΟΤ", προσπάθησε και βρήκε συνενόχους, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής, συλλόγους υπαλλήλων και άλλους φορείς, καθώς και πολιτικά κόμματα, που συναινούν σε μια πολιτική ιδιωτικοποίησης. Αυτή η πολιτική βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά και την κοινή γνώμη, αφού άλλωστε υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα μισθώσεων μεγάλων ξενοδοχείων που κατάντησαν ξενώνες. Η δραστηριοποίηση του δημόσιου τομέα στο συγκεκριμένο χώρο είναι αναγκαία και θα πρέπει σ' αυτή την κατεύθυνση να προχωρήσει ο ΕΟΤ".

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Β. Κουρτέσης επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους με ανέξοδες και κάλπικες - όπως η πραγματικότητα έχει αποδείξει - δηλώσεις της μορφής ότι "η διασφάλιση των κεκτημένων των εργαζομένων είναι πάγια θέση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ασχέτως εξελίξεων". Ο ίδιος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ΑΕ "Κτηματικής Εταιρείας του ΕΟΤ", που θα αναλάβει την "αξιοποίηση" της περιουσίας του και θα ελέγχεται 100% από το δημόσιο, πράγμα το οποίο σε κάθε περίπτωση εντάσσεται στο πλαίσιο της λογικής των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος με ..."άλλα λόγια". Επίσης εξήγγειλε τη δημιουργία Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και μιας νέας Διεύθυνσης Ελέγχου Ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από κρατικούς και ιδιωτικούς τουριστικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ