Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δείγματα "ευαισθησίας"

Μας άφησε "άναυδους" φέτος ο τρόπος, με τον οποίο εκδηλώθηκε η "κοινωνική ευαισθησία" που - κατά τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη - διαπνέει τον προϋπολογισμό του 1997, σε μια σειρά ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ας πάρουμε ακόμα μια γεύση:

Το συνολικό κονδύλι των ειδικών επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας προβλέπεται να μειωθεί κατά 40% περίπου. Το εν λόγω κονδύλι αφορά επιδόματα για απροστάτευτους ανήλικους, τυφλούς, κωφάλαλους, παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους, νοητικά καθυστερημένους, βαριά ανάπηρους ανίκανους προς εργασία, σπαστικούς κλπ.

Ανάλογο κονδύλι που απευθύνεται σε νεφροπαθείς, χανσενικούς, οικονομικά αδύνατους για υγειονομική περίθαλψη στο εξωτερικό, πρόκειται να μειωθεί το 1997 κατά 54,2% σε σχέση με φέτος.

Θέλετε κι άλλα δείγματα; Σε ιδρύματα προστασίας ηλικιωμένων για δαπάνες λειτουργίας, η συνολική επιχορήγηση - αντί να αυξηθεί, όπως θα περίμενε κανείς από μία αυτοαποκαλούμενη ως "κοινωνικά ευαίσθητη" κυβέρνηση - μειώνεται στα 200 εκατομ. δρχ. από 210 εκατομ. δρχ. που ήταν το 1996. Είναι ορισμένα μόνο από τα πάμπολλα "μαργαριτάρια" που έκρυβε ο προϋπολογισμός του 1997. Για να μας αποδείξουν ότι η "κοινωνική ευαισθησία" του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται μ' αυτήν της ηγεσίας του ΣΕΒ που απαιτεί "να δουλέψουν τα παιδιά και οι γιαγιάδες", αν δε φτάνει το εισόδημα μιας οικογένειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ