Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Φιέστα παροχολογίας

Φιέστα με ασύστολη παροχολογία πραγματοποίησε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στην επίσκεψή του στην Ελευσίνα. Σκοπός του να πείσει τους 12.000 ανέργους της πιο υποβαθμισμένης περιοχής της Αττικής για την "ορθότητα" της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και το μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί στη Δυτική Αττική. Η καλοστημένη φιέστα βρήκε όμως την αντίδραση εργαζομένων της περιοχής που τον υποδέχτηκαν με συνθήματα, όπως "όχι στη φτώχεια και στην ανεργία", "Μάαστριχτ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη", "Εργατιά Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά" και άλλα.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε αιτία να εξαγριωθούν πολλά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και με σπρωξίματα και βρισιές να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Θύμα των "εξαγριωμένων" στελεχών έπεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αντώνης Χοροζάνης,που με φράσεις "Καραγκιόζη", "θα σε λιώσω" κ. ά. και με απειλές ότι "θα φάει ξύλο", δεν του επέτρεπαν να πλησιάσει στη Νομαρχία. Οπως δήλωσε στο "Ρ", τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τού επιτέθηκαν γιατί προτίμησε να μείνει με τους εργαζόμενους και να μην πάρει μέρος στη φιέστα. "Τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες θυμίζουν άλλες εποχές και γνωρίζουμε ότι όσο προχωρά αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίζονται παρόμοιες επιθέσεις στους εργαζόμενους".

Ο πρωθυπουργός κατά τη χτεσινή επίσκεψη, μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο έξι υπουργών και τεσσάρων υφυπουργών, συναντήθηκε με τους δημάρχους της περιοχής, οι οποίοι κατέθεσαν τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αντιπλημμυρικά, βιολογικός καθαρισμός, χωματερή και ελλείψεις στην παιδεία. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕ). Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Π. Λαζάρου εντόπισε τα προβλήματα της εργατικής τάξης της περιοχής στην ανεργία, την αποβιομηχάνιση, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.

Μιλώντας ο πρωθυπουργός για τη μεγάλη ανεργία στην περιοχή, υποστήριξε ότι αυτή θα μειωθεί με τη μετατροπή του Θριάσιου από βιομηχανική περιοχή σε εμπορευματική και παροχής υπηρεσιών, όπως δηλαδή επιτάσσει η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Υποστήριξε δηλαδή ότι η ανεργία θα μειωθεί με έργα υποδομής, όπως οι τρεις μεγάλοι δρόμοι Σταυρού Ελευσίνας - Λεωφόρος Σχιστού - Περιφερειακή Αιγάλεω και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Εργα που διευκολύνουν τις μεταφορές και τις λειτουργίες των πολυεθνικών εταιριών, αφήνοντας στάσιμη την ανάπτυξη της βιομηχανίας και το μέλλον των εργατών της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ