Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝκυβερνητικά φερέφωνα!

Χτες το προσωπείο έπεσε. Η "αριστερή" καρικατούρα της "κεντροαριστερής" αντιλαϊκής συμπαιγνίας ανέλαβε δράση. Ο ΣΥΝ έσπευσε,ως αυτόκλητος"θεωρητικός" της αυτοκτονίας των αγροτών, να παρουσιάσει το "μανιφέστο" για την υπονόμευση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Με κείμενο το οποίο υπογράφει η Αγροτική Επιτροπή του ΣΥΝ Θεσσαλίας και με προπέτασμα καπνού τις επικλήσεις στην... "ευελιξία" που πρέπει να διέπει τον αγώνα των αγροτών, ο ΣΥΝ"προτείνει" την παράδοση των ξωμάχων στην κυβέρνηση. Να ανοίξουν οι δρόμοι ως "δείγμα καλής θέλησης", συστήνει ο ΣΥΝ στους αγρότες! Τι είναι αρκετό για να ανοίξουν οι δρόμοι; Μα τίποτα περισσότερο από μια απλή "αποδοχή" εκ μέρους του πρωθυπουργού του αιτήματος να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα! Ναι! Ούτε καν συνάντηση. Απλώς "αποδοχή της πρότασης από τον πρωθυπουργό", η οποία κατά τον ΣΥΝ, θα πρέπει να "σημαίνει αυτόματο προσωρινό άνοιγμα διαδρόμων κυκλοφορίας ως κίνησης καλής θέλησης και για δημιουργία βήματος διαλόγου"!

***

Ομως, ο ΣΥΝ δε σταματά εκεί. Αφού με το κείμενό του υπαγορεύει ανοιχτά το δρόμο που θα ήθελε να πορευτούν οι αγρότες, συνιστά - μεταξύ άλλων - "στη συνάντηση να παραβρεθούν και ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ για να τεθούν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους"! Λες και οι ευθύνες των παραπάνω, ως όργανα του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο αγροτικό κίνημα είναι άγνωστες! Ομως ποιες είναι πραγματικές αγωνίες του ΣΥΝ; Η μία καταγράφεται αυτούσια στην "πρότασή" του: "Καθοριστικής σημασίας είναι η διεύρυνση των ΣΕ, ώστε να καλυφθεί ευρύτερο φάσμα δυνάμεων, πολιτικά, γεωγραφικά κλπ"..., λέει στο κείμενο. Δηλαδή, η μη δυνατότητα του ΣΥΝ να εισχωρήσει μέχρι τώρα στις Σ Ε, αφού οι ίδιοι οι αγρότες τον έχουν απομονώσει, του έχει στοιχίσει τόσο πολύ που θέλει διά... διαταγμάτων να πιάσει "καρέκλα". Για να την κάνει τι; Η τακτική του γνωστού Πεβερέτου στην ΠΑΣΕΓΕΣ δίνει την απάντηση.

***

Οσο για τη δεύτερη αγωνία εκπληρώθηκε ήδη: Να αποτελέσει αποκούμπι της κυβερνητικής αδιαλλαξίας. Το γεγονός ότι το κείμενο - πρόταση του ΣΥΝ προπαγανδίζεται ήδη από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, σαν να ήταν σύλληψη της Χαρ. Τρικούπη, αποκαλύπτει πολλά. Τόσα, ώστε οι κύριοι του ΣΥΝ να ντρέπονται, αν υπάρχει ακόμα ντροπή στα κυβερνητικά φερέφωνα.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ