Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακάλυπτα τα νησιά στις επείγουσες ανάγκες

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα για τη μη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ

Χωρίς κάλυψη μεταφοράς εκτάκτων περιστατικών στα νοσοκομεία της Αθήνας, παραμένουν τα νησιά μας. Το Προεδρικό Διάταγμα 376/88 περί Οργανισμού του ΕΚΑΒ, που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε και τη σύσταση σε πρωτεύουσες νομών παραρτημάτων, που θα λειτουργούν αυτοδύναμα, για την εξυπηρέτηση όλων των περιοχών της χώρας, δεν έχει εφαρμοστεί.

Το θέμα που απασχόλησε τελευταία την επικαιρότητα με το θάνατο ενός 17χρονου από τη Λήμνο και το σοβαρό τραυματισμό ενός 24χρονου από το Καστελόριζο, φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

Ο Στρ. Κόρακας σημειώνει στην ερώτηση ότι ένα απ' αυτά τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ θα ιδρυόταν στη Μυτιλήνη, που θα περιλάμβανε τους Νομούς Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων. Τα δύο κραυγαλέα περιστατικά, που πρόσφατα απασχόλησαν τον Τύπο, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και το βαθμό έκθεσης σε κινδύνους, που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, της ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Πρόκειται για τον τραγικό θάνατο του 17χρονου Λευτέρη Μπαναβού, που επήλθε, διότι το αεροπλάνο έφτασε τέσσερις ολόκληρες ώρες αφ' ότου δόθηκε το σήμα, και τον παραλίγο θάνατο του 24χρονου Ν. Γεωργαντά στο Καστελόριζο, διότι το αεροπλάνο αδυνατούσε να προσγειωθεί, λόγω μη φωτισμού του αεροδρομίου του νησιού. Το μοιραίο αποφεύχθηκε τελικά, με τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Τουρκίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εκφράζει το φόβο ότι, παρά τις δηλώσεις - υποσχέσεις αρμοδίων και μη, μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, θα ξεχαστεί το θέμα και ερωτά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας: Ποια συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα θα πάρει για να δημιουργηθούν και στελεχωθούν μονάδες του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη, αλλά και σε άλλα νησιά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών μας και να μην πεθαίνουν, περιμένοντας στα αεροδρόμια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ