Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μην καταστρέφετε την ΑΓΝΟ

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη συνεταιριστική επιχείρηση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, που με επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Κατσαρού,καλεί την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να μην έχει η δυναμική αυτή συνεταιριστική εταιρία την τύχη πολλών άλλων (που είτε συρρικνώθηκαν και φυτοζωούν, είτε έκλεισαν).

Παρά τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν πέρσι, η μεγαλύτερη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ έχει σωρεύσει χρέη 22 δισ. δραχμών και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της, ενώ οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι 2,5 μισθούς και οι αγρότες είναι απλήρωτοι για το γάλα που παρέδωσαν. Ετσι, τώρα, με απαίτηση της ΑΤΕ προωθείται νέο πακέτο μέτρων, που προβλέπει παρακράτηση από τους παραγωγούς, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και κλείσιμο ορισμένων τμημάτων παραγωγικών...

Κι όμως, ο διευθυντής της ΑΤΕ καλεί τους εργαζόμενους, που μένουν απλήρωτοι, να δεχτούν να χαρίσουν, ουσιαστικά, τα χρεωστούμενα κι ακόμα να παγώσουν τις διεκδικήσεις τους για τα επόμενα χρόνια και... να χαρίζουν από ένα μεροκάματο κάθε μήνα στην εταιρία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ