Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΛΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ
Δυναμική απάντηση στον Λογοθέτη

Με μια δεύτερη δυναμική πορεία στους δρόμους του Πειραιά απάντησαν χτες οι μαθήτριες του Ράλλειου Γυμνασίου και Λυκείου, στους προχτεσινούς τραμπουκισμούς του δημάρχου. Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να τους δοθούν πραγματικές σχολικές αίθουσες για μάθημα

Με μια δυναμική πορεία στους δρόμους του Πειραιά, οι μαθήτριες του Ράλλειου Γυμνασίου και Λυκείου του Πειραιά έκαναν χτες καθαρό ότι δεν πτοούνται από την τραμπούκικη συμπεριφορά του δημάρχου της πόλης και ότι επιμένουν να διεκδικούν την απόδοση του κτιρίου που ανήκει στο σχολείο τους, αλλά το εκμεταλλεύεται ο δήμος ως γκαράζ και καταστήματα. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε τόσο το γεγονός ότι το πρώην νεκροτομείο που στεγάζει τώρα τη Ράλλειο κρίθηκε επιτέλους ακατάλληλο για σχολείο, όσο και το ότι ο δήμαρχος Πειραιά όχι μόνο δε φάνηκε διατεθειμένος να ικανοποιήσει το αίτημα των μαθητριών, αλλά έφτασε στο σημείο να τις αποκαλέσει μέχρι και "αλήτισσες"! Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά, Π. Γιαννακόπουλο,αξιώνοντας από τον εκπρόσωπο 2.500 καθηγητών να φύγει από το δημαρχείο, επειδή ο συνδικαλιστής έκανε το λάθος να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση των καθηγητών στον αγώνα των μαθητριών.

Οι εξελίξεις αυτές - προχτές - όξυναν τα πνεύματα και έτσι χτες από νωρίς το πρωί μαθήτριες, γονείς και καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, μην κάνοντας ούτε και χτες μάθημα. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της επικινδυνότητας του κτιρίου τα μαθήματα έχουν διακοπεί εδώ και τρεις μέρες. Η σχολική κοινότητα επιμένει ότι επιτέλους πρέπει να επιστραφεί στο σχολείο το κτίριο της Ραλλείου που εκμεταλλεύεται ο δήμος. Αντί γι' αυτό, όμως, ο δήμαρχος ζητάει από τις μαθήτριες να δεχτούν να συστεγαστούν στο κτίριο της Ιωαννιδείου Σχολής. "Είναι αδύνατον να κάνουμε μάθημα σε ένα σχολείο που ήδη λειτουργεί σε τριπλή βάρδια",απαντούν τόσο οι μαθήτριες, όσο και οι καθηγητές των σχολείων - Γυμνασίου και Λυκείου.

Μετά το τέλος της πορείας τους, οι μαθήτριες συναντήθηκαν με τον νομάρχη Πειραιά, όπου εξέθεσαν και σ' αυτόν το πρόβλημά τους, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να αποσπάσουν κάποιες δεσμεύσεις για άμεση λύση των προβλημάτων τους. Οπως δήλωσε στο "Ρ" η Κατερίνα Βαφειάδη,γραμματέας του 15μελούς του Λυκείου, οι μαθήτριες εκτιμούν ότι είναι υποχρέωση του δήμου και κάθε άλλου αρμόδιου να βρει βιώσιμη λύση για το πρόβλημα. "Εμείς, κατέληξε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας".

Φ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιθέσεις σε σχολεία θηλέων (2012-05-24 00:00:00.0)
Μαθήτρια κινδυνεύει να απελαθεί (2006-02-14 00:00:00.0)
Απολογήθηκε ο 50χρονος καθηγητής (2001-11-24 00:00:00.0)
Τα σχολεία υπολειτουργούν (2000-11-15 00:00:00.0)
Μαζική και δυναμική πρώτη απάντηση (1998-11-05 00:00:00.0)
"Οχι μηνύσεις στους μαθητές" (1998-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ