Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Ελληνικά ΜΜΕ μεταφέρουν την τουρκική προπαγάνδα

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, τόσο για τη στάση ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις μέρες της ελληνοτουρκικής κρίσης, όσο και για τις ευθύνες πολιτικών.

"Ολόκληρος ο ελληνικός λαός με οργή και απογοήτευση διαπίστωσε, τα ελληνικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μεταφέρουν την τουρκική προπαγάνδα", τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας: "Εκπομπές τουρκικών καναλιών που δε μετεδίδοντο λόγω ανταγωνισμού από τα άλλα τουρκικά κανάλια, μετεδίδοντο από όλα τα ελληνικά". Ακολούθως σημείωσε ότι από τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδόθηκαν "προκατασκευασμένες ειδήσεις, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν εντοπίζει τις ευθύνες μόνο στους υπευθύνους των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ο Απ. Κακλαμάνης σημείωσε: "Υπάρχουν και ευθύνες πολιτικών προσώπων, αναμφισβητήτως".

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού επισήμανε ότι δεν αποδίδει δόλο σε κανένα, εξέφρασε την ελπίδα το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (το οποίο είχε καλέσει για το λόγο αυτό στο γραφείο του) να επιληφθεί αυτών των θεμάτων, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινηθεί ο εισαγγελέας προς την κατεύθυνση διερεύνησης των υπευθύνων, είτε από την πλευρά των ΜΜΕ, είτε από την πλευρά δημοσίων υπηρεσιών ή των υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι προφανές ότι οι δημοσιογράφοι από κάποιους ειδοποιήθηκαν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ