Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μονόπλευρο ενδιαφέρον

Οι ερυθρόλευκοι παίζουν την πρόκριση κόντρα στον αδιάφορο γηραιό που θα αγωνιστεί χωρίς τους Αμερικανούς του

Αλλο Ελλάδα, κι άλλο Ευρώπη. Αλλο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κι άλλο Ιβανώφειο. Πριν είκοσι μέρες ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή στο Φάληρο με 72 - 38. Στις 21.15 ο γηραιός φιλοξενεί τους Πειραιώτες στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αγώνας ζωής και θανάτου για τον Ολυμπιακό, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Ηρακλή. Παιχνίδι όμως κλειδί για την εκπροσώπηση του ελληνικού μπάσκετ στο φάιναλ φορ του Παρισιού.

Θεωρητικά οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται κοντά στη νίκη. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ ο γηραιός δε θα έχει στη σύνθεσή του εκτός του Τάρπλεϊ, πιθανότατα και τον Μακ Ντάνιελ που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους και προβληματίζεται αν πρέπει να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Η παράδοση πάντως λέει, ότι η ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα είναι και η πιο επικίνδυνη. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι ο... αδιάφορος Ηρακλής νίκησε πριν δεκαπέντε μέρες την πρωτοπόρο του Α ομίλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 71 - 68. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός μόλις φέτος κατάφερε να σπάσει την παράδοση που τον θέλει να φεύγει ηττημένος από το Ιβανώφειο.

Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται μόνο νίκες στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, κι επιπλέον, ή να χάσει αύριο η Μπενετόν στην έδρα της από τη Μάλαγα, ή να νικήσει η ΤΣΣΚΑ στις 15 Φλεβάρη την Αντίμπ στη Γαλλία, προκειμένου να κατακτήσουν τη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου. Σε τελική ανάλυση το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα εξαρτάται αποκλειστικά από την απόδοσή τους. Μην ξεχνάμε όμως ότι σε ανάλογο παιχνίδι, στην περσινή διοργάνωση, ο αδιάφορος ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 80 - 70. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γ. Ιωαννίδης ακούει στο όνομα Δ. Παπανικολάου. Ο νεαρός που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, τραυματίστηκε στον αγώνα του Σαββάτου με το Σπόρτιγκ και η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από την παρουσία ή όχι του Μακ Ντάνιελ στο παιχνίδι. Αν ο Αμερικανός δηλώσει παρών, ο Παπανικολάου θα αναλάβει να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες στον Σιγάλα. Διαφορετικά θα κρατηθεί από τον προπονητή του στον πάγκο.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από το STAR.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ