Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξόφληση γραμματίων στα "αφεντικά" των ΜΜΕ

Η πρώτη τροπολογία που κατέθεσε μεσάνυχτα η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση Σημίτη για την παράταση, διάβαζε κατάργηση, εφαρμογής της διάταξης του νόμου για τα ΜΜΕ, η οποία όριζε την ονομαστικοποίηση των μετοχών των ελληνικών ανωνύμων εταιριών που μετέχουν στις διαδικασίες ανάληψης έργων ή προμηθειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι ενδεικτική των ερεισμάτων που διαθέτει.

Είναι προφανές, δηλαδή, ότι η τροπολογία αυτή δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά εξόφληση των ανοιχτών γραμματίων που έχει η κυβέρνηση Σημίτη με την οικονομική ολιγαρχία και ιδιαίτερα με το τμήμα εκείνο που ελέγχει τα ΜΜΕ. Η τροπολογία που είχε ψηφιστεί στο νόμο για τα ΜΜΕ, το περασμένο καλοκαίρι, μόνο και μόνο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι αυτός ήταν ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες και έτσι τα μεγάλα αφεντικά των ΜΜΕ θα μπορούν απερίσπαστα να επιδίδονται στο θεάρεστο έργο τους. Και να κλείνουν, δηλαδή, τις δουλιές στα "μεγάλα έργα", χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ που κατέχουν, και να μένουν στο σκοτάδι.

ΥΓ. Για την ιστορία ας καταγραφούν οι υπουργοί που την υπογράφουν: Παπαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λαλιώτης και Β. Παπανδρέου. Ολο το "εκσυγχρονιστικό τιμ" και οι εκλεκτοί των διαπλεκόμενων συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ