Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνοι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Υπάρχει άραγε πάτος στον κατήφορο της υποτέλειας που έχουν πάρει; Πόσο ακριβά θα πληρώσει ο τόπος και ο λαός το προσκύνημά τους στις ΗΠΑ και τους ΝΑΤΟικούς; Τα ερωτήματα αυτά - και όχι μόνο - έρχονται αβίαστα στη σκέψη, παρατηρώντας τις αντιδράσεις των κυβερνώντων και ΜΜΕ για τη "διαφοροποιημένη στάση του Λ. Οίκου, σε σύγκριση με αυτή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην κρίση στο Αιγαίο".

Σε τι συνίσταται, λοιπόν, αυτή η... ευνοϊκή μάλιστα, όπως τη χαρακτηρίζουν οι κυβερνώντες για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλαγή στάσης των ΗΠΑ; Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέδειξε να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία, όσον αφορά τις... βραχονησίδες, σε διεθνές δικαστήριο ή διεθνή διαιτησία (!). Δηλαδή, οι Αμερικανοί μάς βάζουν να διαπραγματευτούμε για κυριαρχικά μας δικαιώματα και οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ σπεύδουν να πανηγυρίσουν για αλλαγή στάσης των ΗΠΑ, που ευνοούν τα εθνικά μας συμφέροντα!! Οι "κακοί" Τούρκοι ζητάνε τίποτα περισσότερο;

Επιχειρούν, μάλιστα, να πείσουν ότι αυτός είναι ο δρόμος για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων: Να πλησιάσουμε, δηλαδή, περισσότερο του "συμμάχους", ώστε να αισθανθούν ότι είμαστε περισσότερο "καλά παιδιά" απ' ό,τι οι Τούρκοι.

Κάθε μέρα που περνάει γίνονται πιο επικίνδυνοι και μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να βάλει κάποιο φρένο στην εθελοδουλία και την υποτέλεια στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ