Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ
ΓΔΕΡΝΟΥΝ
τους ΙΧήδες υπέρ των ασφαλιστικών εταιριών

Ασφάλιστρα με πρόστιμο μέχρι και 120%, για όσους οδηγούς αυτοκινήτων κάνουν παραβάσεις και τους πιάνει η Τροχαία, ανεξάρτητα αν προκαλούν ατύχημα

Νέο γιουρούσι στους ΙΧήδες της χώρας ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και ασφαλιστικές εταιρίες με τη μορφή, αυτή τη φορά, του... επασφάλιστρου, που θα μπορεί να είναι μέχρι και 120% του κόστους της ασφάλειας του ΙΧ. Το επασφάλιστρο θα επιβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες, στους οδηγούς που κάνουν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίοι στο εξής εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα της Τροχαίας, θα πληρώνουν και πρόστιμο στην ασφαλιστική τους εταιρία, ανεξάρτητα αν εξαιτίας αυτών των παραβάσεων προκαλούνται ή όχι ατυχήματα.

Τις νέες - στην πραγματικότητα - αστρονομικές αυξήσεις στα ασφάλιστα, που μαγειρεύουν κυβέρνηση και ασφαλιστικές εταιρίες, και οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα κατά 77% αυξημένα ασφάλιστρα που πληρώνουμε από την αρχή του χρόνου, ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ατυχημάτων της Ενωσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Εφαρμόζοντας με κλειστά μάτια τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για πλήρη απελευθέρωση της ασφαλιστικής αγοράς, η κυβέρνηση αφήνει ασύδοτες τις ασφαλιστικές εταιρίες να "αλωνίζουν" σε βάρος των γιωταχήδων και να αυξήσουν για πολλοστή φορά τα κέρδη τους κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ