Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δήλωσαν ικανοποιημένοι για την πορεία ιδιωτικοποίησης...

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι απένειμαν εύσημα στην κυβέρνηση για τη συνέπειά της στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την ιδιωτικοποίηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας

Την ικανοποίησή τους για την πορεία ιδιωτικοποίησης ζωτικών εργασιών του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας εξέφρασαν οι κοινοτικοί γραφειοκράτες, μετά τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Πέμπτη με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χ. Πάχτα.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του τελευταίου, στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, όπου επανέλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των διοδίων (δεν ανέφερε πόσο) προκειμένου να υλοποιηθεί η κατασκευή των τμημάτων των οδικών αξόνων, για τα οποία δεν επαρκεί η χρηματοδότηση.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της κοινοτικής αντιπροσωπείας τόνισε ότι υπήρξε "σύμπτωση απόψεων" για την πορεία υλοποίησης της ΜΟΔ και του ΕΛΚΕ, των θεσμικών οργάνων μέσω των οποίων περνούν στα χέρια ιδιωτών το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και η έγκριση των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, μιας και - όπως ανέφερε - η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στην Κοινότητα. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι σύντομα θα προχωρήσει στη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο αυτών οργάνων, καθώς και ότι για τη θέση του προέδρου της ΜΟΔ προορίζεται ο κ. Μανιτόπουλος. Χτες οι εκπρόσωποι της Κοινότητας είχαν προγραμματίσει να συναντηθούν με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη,την υπουργό ΑνάπτυξηςΒ. Παπανδρέου και τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Τ. Γιαννίτση.

Ο Χ. Πάχτας ανέφερε επίσης ότι:

- Τη διετία 1994 - 1995 η Ελλάδα είχε αναλάβει δέσμευση να υλοποιήσει έργα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ύψους 2,08 τρισ. δραχμών, ενώ μέχρι το τέλος του 1995 είχαν καταβληθεί πληρωμές 1,11 τρισ. δραχμών ή το 53% των δεσμεύσεων. Επανέλαβε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης του 1996 και τα επόμενα χρόνια είναι να καλύψει την υστέρηση της διετίας 1994 - 1995.

- Εντός των προσεχών ημερών το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα προκηρύξει το έργο της ανάπτυξης του ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, συνολικού κόστους 1,6 - 1,7 δισ. δραχμών.

- Οι χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μέχρι σήμερα ανήλθαν στο ποσό των 106 δισ. δραχμών. Η προϋπολογισμένη δαπάνη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 1996 ανέρχεται σε 1,2 τρισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ