Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό

Τη σύνδεση του τουρισμού με το πολιτιστικό στοιχείο της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της εικόνας, τόσο στις εισόδους της χώρας, όσο και στην υποβαθμισμένη τουριστικά περιφέρεια,ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Γ. Στεφανίδης, προδιαγράφοντας το κυβερνητικό σχέδιο ανάπτυξης για τον τουρισμό. Οι θέσεις αυτές, διατυπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Μιλάνο της Ιταλίας, με την ευκαιρία της έκθεσης Διεθνούς Χρηματιστηρίου Τουρισμού (ΒΙΤ), στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα με περίπτερο 231 τ.μ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το 1996 θα είναι μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η τουριστική κίνηση να διαμορφωθεί τουλάχιστο στα περσινά επίπεδα, όταν και επισκέφτηκαν τη χώρα μας 10,2 εκατ. τουρίστες. Για τα έργα βελτίωσης της τουριστικής υποδομής που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του Οργανισμού έδωσε έμφαση στη δημιουργία νέων μαρίνων και την κατασκευή σύγχρονων υδροθεραπευτηρίων, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό των ήδη υφιστάμενων μονάδων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων της Ιταλίας στο περιθώριο της έκθεσης, από τη γείτονα χώρα αναμένονται φέτος 700.000 τουρίστες, απ' τους οποίους, όμως, μόνο οι 230.000 θα έρθουν οργανωμένα με γκρουπ, ενώ οι υπόλοιποι θα προτιμήσουν ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ