Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
χερακια

ΠΡΟΤΑΣΗ εκεχειρίας, υπό όρους, απηύθυνε στην ισραηλινή κυβέρνηση η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση "Χαμάς". Το Τελ Αβίβ αρνήθηκε να συνδιαλλαγεί "με τρομοκράτες" και αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας (σελίδα 10).

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης από την Τανσού Τσιλέρ και τον Μεσούτ Γιλμάζ, όπως ανακοίνωσαν χτες από κοινού μετά τη συνάντησή τους. Οι λεπτομέρειες, όσον αφορά το κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να καθοριστούν, κατά την αρχηγό του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, αύριο (σελίδα 10).

ΔΥΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ στρατιώτες, που συμμετέχουν στο εκστρατευτικό σώμα του ΝΑΤΟ στη Βοσνία, τραυματίστηκαν νωρίς χτες βράδυ, όταν πάτησαν σε χιονισμένη, ναρκοθετημένη, αλλά αποστρατικοποιημένη περιοχή (σελίδα 11).ΜΕ ΟΧΤΑΜΗΝΗ καθυστέρηση υπογράφτηκαν, χτες, οι πρώτες συμβάσεις για την κατασκευή των κλάδων αγωγών μεταφοράς του φυσικού αερίου από τον κεντρικό αγωγό, συνολικού μήκους 24 χλμ., ενώ καθυστερούν ακόμη αντίστοιχες συμβάσεις για την κατασκευή αγωγών μήκους 276 χλμ. (σελίδα 14).

ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ για την πορεία ιδιωτικοποίησης ζωτικών εργασιών του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, εξέφρασαν οι κοινοτικοί γραφειοκράτες, μετά τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Πέμπτη με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χ. Πάχτα(σελίδα 15).

ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση του προσωπικού της προχωρά η ΠΕΤΡΟΛΑ, εκβιάζοντας για "εθελούσια έξοδο" 220 εργαζομένων. Στα σχέδια της επιχείρησης είναι η κατάργηση των τμημάτων συντήρησης και πυρασφάλειας, ενδεχόμενο που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια εργαζομένων και εγκαταστάσεων (σελίδα 13).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ