Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέμα... "υπευθυνότητας"

Το περιστατικό ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό πλοίο, στην περιοχή της Ιμιας, είχε γίνει από τις 8.50 προχτές το πρωί. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε τίποτα. Βλέπετε, την ίδια ώρα δινόταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού και δεν έπρεπε να "χαλάσει η σούπα"... Αλλωστε, πώς θα έβγαινε να πει μετά τα περί "χρήσιμου ρόλου των Αμερικανών" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Το περιστατικό, τελικά, αποκρύφτηκε για ένα ολόκληρο 24ωρο. Οχι, όμως, από όλους. Γιατί μπορεί ο ελληνικός λαός να μη γνώριζε τίποτα, όμως, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χ. Σολάνα, είχε ενημέρωση, την ίδια κιόλας μέρα, από "πρώτο χέρι". Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το ομολόγησε, άλλωστε, χτες, ο Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του "Ρ". Γιατί, λοιπόν, ο Χ. Σολάνα ενημερώθηκε πριν από τον ελληνικό λαό, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και εκείνος απάντησε ότι αυτό επέβαλε η "υπευθυνότητα", με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση τις υποθέσεις της εξωτερικής πολιτικής... Οσο γι' αυτό, ούτε λόγος να γίνεται. Εκείνο το "ευχαριστώ τις ΗΠΑ" του Κ. Σημίτη στη Βουλή είναι πλήρως επιβεβαιωτικό της "υπευθυνότητας" που μπορεί να επιδείξει ένας υπάλληλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ