Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τον χαίρονται!

Να τιμωρηθούν με καταστατικές ποινές τα στελέχη της ΕΣΑΚ και μέλη σωματείων που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, ζήτησε ο Κώστας Αναστασόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, στέλεχος του "ΣΥΝ"! Κι επειδή η πρότασή του δεν "πέρασε", υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου!!!

Η επιστολή παραίτησης του εν λόγω "συνδικαλιστή" είναι ένα ντελίριο κατηγοριών σε βάρος της ΕΣΑΚ. "Είναι γνωστό - ισχυρίζεται - πως η παράταξη αυτή, αν και αποτελεί λαμπρή μειοψηφία στο ΕΚΒ, προσπαθεί με εκβιασμούς και αντισυσπειρώσεις να επιβάλει την ολέθρια κομματική γραμμή της στο εργατικό κίνημα"!

***

Ως "εκβιασμούς", ο "αριστερός συνδικαλιστής" φαίνεται ότι θεωρεί τις προτάσεις των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ προς το ΕΚΒ, να οργανώσει την αντίσταση και την πάλη των εργαζομένων κατά της πολιτικής που οδηγεί στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία, εγκαταλείποντας τη συμβιβαστική τακτική του! "Αντισυσπειρώσεις", θεωρεί τις πρωτοβουλίες σωματείων να οργανώσουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων και του δικαιώματος στη δουλιά! Και "ολέθρια κομματική γραμμή στο εργατικό κίνημα", θεωρεί την προσπάθεια για αγωνιστική ενεργοποίηση των εργαζομένων, για την ικανοποίηση των πραγματικών αιτημάτων τους, έξω από τα ασφυκτικά κι αδιέξοδα πλαίσια του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ταξικής υποταγής!

***

Ο "αριστερός" Κ. Αναστασόπουλος, όμως, δεν αρκέστηκε μόνο στις κατηγορίες σε βάρος της ΕΣΑΚ κι άλλων συνδικαλιστών. Ζήτησε την "κεφαλήν τους επί πίνακι", διότι - λέει - "διασπούν το εργατικό κίνημα"! Συγκεκριμένα, πρότεινε να κληθούν σε απολογία και να υποστούν καταστατικές ποινές, όσοι, ουσιαστικά, έχουν διαφορετικές θέσεις κι αντιλήψεις απ' αυτές της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΒ κι αγωνίζονται μαζί με τους εργαζόμενους για τη λύση των προβλημάτων τους.

Ας τον χαίρονται τον εν λόγω "συνδικαλιστή", που ζητά την αναβίωση, ουσιαστικά, των αντικομμουνιστικών "όρκων πίστης" στο συνδικαλιστικό κίνημα, όσοι τον "πατρονάρουν", αλλά κι εκείνοι που τον ψήφισαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ