Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηλεκτρονικοί "χαφιέδες" στη ΜΗΤΣΑΣ ΑΒΕΕ

Το σύστημα των ηλεκτρονικών "χαφιέδων" στους χώρους δουλιάς επέλεξαν οι ιδιοκτήτες της μεταλλουργικής επιχείρησης κατασκευής καλοριφέρ ΜΗΤΣΑΣ ΑΒΕΕ στο Σχηματάρι, προκειμένου να παρακολουθούν αποτελεσματικότερα την παραγωγικότητα και τη δραστηριότητα των εργαζόμενων!

Η αυθαιρεσία, όμως, της εργοδοσίας δε σταματάει στις εσωτερικές κάμερες παρακολούθησης, επεκτείνεται και στις καθημερινές παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, οι αμοιβές των εργαζομένων όχι μόνο δε συμβαδίζουν με την κλαδική σύμβαση του μετάλλου, αλλά ούτε καν με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εκτός αυτού, η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη προφανώς την ανεργία που πλήττει την περιοχή, πραγματοποιεί αυθαίρετες απολύσεις, ενώ την περασμένη Παρασκευή απέλυσε 15 εργαζόμενους.Η ΓΣΕΕ στις 15 του Γενάρη, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες, απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο υποκατάστημα του ΙΚΑ της περιοχής και ζήτησε την άμεση παρέμβασή τους για την εξακρίβωση των παραβιάσεων και το σταμάτημά τους. Πράγματι, μετά από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας διαπιστώθηκαν παραβιάσεις και κατατέθηκε μήνυση εναντίον του εργοδότη, στις 29 του Γενάρη.

Ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι "στη συγκεκριμένη επιχείρηση η ιστορία των αυθαιρεσιών και των σοβαρών παραπτωμάτων σε βάρος των εργαζομένων της είναι μεγάλη και με παρελθόν. Ο εργοδότης δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν τη νομοθεσία που υπάρχει, αφού από τις παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων κερδίζει πολύ περισσότερα από όσα θα δώσει αν και όταν τιμωρηθεί. Βέβαια, δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες έτσι ώστε να λάβει τέλος η αυθαιρεσία του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ