Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανοικοδομική απεργία αύριο

Δραματική η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας. Στα ύψη η ανεργία. Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν παραπέρα τις κινητοποιήσεις τους οι οικοδόμοι. Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Κάνιγγος στις 9.30 πμ οι απεργοί της Αθήνας

Απεργούν πανελλαδικά αύριο, Τετάρτη, οι οικοδόμοι,διεκδικώντας άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας, επίλυση των ασφαλιστικών και εργασιακών προβλημάτων του κλάδου. Στα πλαίσια της απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 πμ στην πλατεία Κάνιγγος.

Η "καθίζηση" της οικοδομικής δραστηριότητας συνεχίζεται αμείωτα, με αποτέλεσμα η ανεργία να τινάζεται στα ύψη. Συγκεκριμένα, την τελευταία πενταετία, η οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει πανελλαδικά 42% πτώση.Στην Αττική το πρόβλημα είναι οξύτερο, φθάνοντας η πτώση στο 50% περίπου! Το "θεριό" της ανεργίας χτυπά και το μεροκάματο, που αν δε μένει καθηλωμένο στα ίδια επίπεδα εδώ και μια πενταετία, αρκετές φορές μειώνεται. Παράλληλα, χιλιάδες είναι οι άνεργοι οικοδόμοι που στερούνται και αυτό το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, εξαιτίας των αντεργατικών νόμων της ΝΔ, που και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει.

Οι οικοδόμοι παλεύουν για: Το δικαίωμα στη δουλιά και την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους. Την πάταξη των εργολάβων - κατασκευαστών, που χρησιμοποιούν αλλοδαπούς σε συνθήκες "μαύρης" εργασίας. Τη νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - 35ωρου τη βδομάδα. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Την αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Συντάξεις, που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση, με μέλλον. Εξυγίανση, διαφάνεια στη διαχείριση των εισφορών των εργαζομένων στον ΟΕΚ. Ανάπτυξη των προγραμμάτων στέγασης των δικαιούχων του Οργανισμού. Τη θεσμοθέτηση "επαγγελματικής ταυτότητας οικοδόμου". Τη συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.

Οπως επισημαίνει ο Α. Ζαζόπουλος,πρόεδρος της Ομοσπονδίας, "στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που μας οδηγεί στην πείνα και τις στερήσεις, απαντάμε με την ενδυνάμωση του αγώνα μας. Αυτό το χαρακτήρα έχει η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Αν κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, για την επίλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας προβλημάτων, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να κλιμακώσουμε παραπέρα τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Πέμπτη το πανελλαδικό συλλαλητήριο για την ανεργία(2010-07-20 00:00:00.0)
Στις 22 Ιούλη το συλλαλητήριο για την ανεργία(2010-07-17 00:00:00.0)
Ο αγώνας θα φέρει τις καλύτερες μέρες(1996-03-03 00:00:00.0)
Αντιμέτωποι με το "θεριό" της ανεργίας(1996-03-01 00:00:00.0)
Βουλιάζει η οικοδομική δραστηριότητα(1995-04-20 00:00:00.0)
Σφίγγει ο κλοιός της ανεργίας(1995-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ