Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Πέμπτη το πανελλαδικό συλλαλητήριο για την ανεργία

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση των εργαζομένων στις κατασκευές

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνει, μεθαύριο, Πέμπτη, 22 Ιούλη η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας για την ανεργία, για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων του κλάδου και ταυτόχρονα για μέτρα με στόχο την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας προς όφελος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων στις κατασκευές έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και σε αυτή την κατεύθυνση τα συνδικάτα παίρνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Ηδη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης δρομολογεί λεωφορεία για τους εργαζόμενους της Μακεδονίας που θα αναχωρήσουν στις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης από το Αγαλμα Βενιζέλου. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας έχει δρομολογήσει λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν στις 6 π.μ., από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα (ακτή Δυμαίων). Την κάθοδό τους στην Αθήνα προετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι από τις περιοχές του Αιγίου, της Καλαμάτας, της Τρίπολης, των Καμένων Βούρλων, της Χαλκίδας, της Λιβαδειάς, της Θήβας κλπ.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί άμεσα μέτρα ανακούφισης και προστασίας των ανέργων όπως: Επίδομα 1.120 ευρώ (το 80% του κατώτερου μισθού των 1.400 ευρώ που διεκδικούμε) για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Εκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ στον κλάδο. Υπολογισμό της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας χωρίς προϋποθέσεις. Πάγωμα των δανείων, δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τους άνεργους. Αλλαγή του προσανατολισμού του ΟΕΚ. Αύξηση των εισφορών κράτους, εργοδοσίας και καταβολή των οφειλών του ΙΚΑ από τη συνείσπραξη. Κατασκευή κατοικιών με ευθύνη του κράτους.

Τη στιγμή που οι λαϊκές ανάγκες σε σημαντικές υποδομές και έργα μεγαλώνει (π.χ. σπίτια, σχολεία, αντιπλημμυρικά έργα κλπ.), η ανεργία στον κλάδο θερίζει. Σε αυτή την κατεύθυνση η Ομοσπονδία διεκδικεί μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με την πραγματοποίηση έργων που να υπηρετούν τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, όπως οικοδόμηση λαϊκών κατοικιών, σχολείων, παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, έργων υποδομής που θα διασφαλίζουν σύγχρονη Παιδεία και Υγεία.

Οπως μάλιστα υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι αντιλαϊκός και αδιέξοδος. Δεν παίρνει υπόψη την ικανοποίηση των σύγχρονων και συνεχώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών, αλλά την επιτάχυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι' αυτό επιβάλλεται ο αγώνας για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας και την ανακούφιση των ανέργων να συνδυάζεται με το δρόμο ανάπτυξης που στο κέντρο της προσοχής θα έχει τη διασφάλιση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ