Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Οργανώνουν τον αγώνα τους

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στην Αθήνα
Τη δική τους ενιαία αγωνιστική αντίδραση για την υπεράσπιση της δουλειάς και των εργασιακών τους δικαιωμάτων προετοιμάζουν, με οργανωτή αυτής της μάχης τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ». Και αυτό μετά και τις νέες εξελίξεις με την κατάθεση από την εργοδοσία αιτήματος για υπαγωγή της επιχείρησης στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, με την οποία ζητά προστασία από τους πιστωτές της και στρώνει ουσιαστικά το έδαφος για την κήρυξη πτώχευσης.

Τα ταξικά σωματεία του κλάδου, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και συνολικά οι ταξικές δυνάμεις στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, πήραν άμεσες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της οργάνωσης των εργαζομένων ενάντια σε κάθε εργοδοτική προσπάθεια για χτύπημα των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση της δουλειάς τους.

Ηδη, την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» που οργάνωσαν τα ταξικά σωματεία του κλάδου στην Αθήνα, στη Χαλκίδα και την Κυπαρισσία. Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 8 μ.μ., την οποία οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στην Αθήνα, είχε προηγηθεί πανεξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στα καταστήματα της πόλης το περασμένο Σάββατο, ενώ ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία αυτή από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

Κοινή εκτίμηση σε όλες τις συσκέψεις ήταν η αναγκαιότητα της άμεσης ενιαίας και συλλογικής δράσης των εργαζομένων στην επιχείρηση απέναντι σε οποιαδήποτε αντεργατική μεθόδευση της εργοδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων τους, η οποία μπορεί να εκφραστεί είτε με απολύσεις, είτε με μη καταβολή δεδουλευμένων, ενσήμων, κλπ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη της Αθήνας, οι εργαζόμενοι που καταρχήν συμμετείχαν σε αυτήν αποτελούν «τα μάτια και τα αυτιά» του κλαδικού τους σωματείου στα καταστήματα. Με μπροστάρη τα ταξικά τους σωματεία, ενημερώνουν όλους τους συναδέλφους τους για τις εξελίξεις, προχωρούν σε εγγραφές στο σωματείο, στήνουν σωματειακές επιτροπές. Παίρνουν άμεσες δυναμικές πρωτοβουλίες (π.χ. επισχέσεις εργασίας) μαζί με τα κλαδικά τους σωματεία στα καταστήματα εκείνα που εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι (κυρίως στην επαρχία), είτε αντιμετωπίζουν άλλα εργασιακά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ