Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Στο Διεθνές Δικαστήριο ο Ραούφ Ντενκτάς

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την παραπομπή του Ραούφ Ντενκτάς προς το Διεθνές Δικαστήριο ως εγκληματία πολέμου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους αγνοούμενους της εισβολής στην Κύπρο αποφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση.

Απ' όλες τις παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκε θετική η πρωτοβουλία και υποστηρίχτηκε. Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), Σπ. Χαλβατζής, τόνισε ότι η παράταξη θεωρεί πως οι ΗΠΑ και οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και υπολογίζουν μόνο το δικό τους συμφέρον. Πρόσθεσε ότι η Νομαρχία Αθήνας θα πρέπει να συνεργαστεί και με άλλους φορείς σ' αυτό το θέμα και να ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση του κόσμου. Επίσης καταδίκασε την εγκληματική πράξη του σφαγιασμού των αγνοουμένων, σύμφωνα με τις δηλώσεις Ντενκτάς και πρόσθεσε ότι πρέπει να ριχτεί άπλετο φως προς κάθε κατεύθυνση.

"Είναι ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες αποδείξεις και αν έχει συντελεστεί αυτό το έγκλημα να υποδειχτούν οι χώροι ταφής και τα λείψανα των νεκρών να αποδοθούν στους οικείους τους", είπε ο Σπ. Χαλβατζής. Τέλος, σημείωσε την εγκληματική ανακολουθία των διεθνών οργανισμών τονίζοντας ότι υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα οποία σχετίζονται.

Οσον αφορά το προτεινόμενο ψήφισμα ο σύμβουλος της ΝΑΣ, Χρ. Λαζαρίδης, πρότεινε να συμπεριληφθεί και η παρότρυνση προς τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την ενεργοποίηση της σχετικής επιτροπής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Επίσης να συμπεριληφθεί και η επισήμανση για την απουσία κάθε επίσημης φωνής απ' όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις στα αιτήματα των οργανώσεων των αγνοουμένων.

Στη χτεσινή συζήτηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος των ΕΛΛΑΔιτών αγνοουμένων, ο οποίος τόνισε πως πιθανόν να υπάρχει σχέδιο απ' την πλευρά της Τουρκίας για κλείσιμο του θέματος των αγνοουμένων με συνοπτικές διαδικασίες. Τέλος, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε και τη σύσταση σχετικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ