Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλογραφία Αρσένη - Σημίτη για ΚΥΣΕΑ

Ο υπουργός Αμυνας ζητά τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, για να συζητήσει τις δηλώσεις Πάγκαλου περί αφοπλισμού των νησιών. Ο πρωθυπουργός απαντάει αρνητικά

Δι' αλληλογραφίας επικοινωνούν ο υπουργός Αμυνας και ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ο Γερ. Αρσένης έστειλε την Παρασκευή επιστολή προς τον Κ. Σημίτη,με την οποία ζητάει έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ προς... διευκρίνιση της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή τις θέσεις που ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος εξέφρασε σε συνέντευξή του και όπου έκανε λόγο για απόσυρση του τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου, με αντιστάθμισμα τον αφοπλισμό των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός, με επιστολή και αυτός, απαντάει αρνητικά, προς τον υπουργό Αμυνας και τον παραπέμπει να... συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών. Ωστόσο, από την πλευρά του Γερ. Αρσένη εκφράζεται η άποψη ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό ζήτημα μεταξύ των δύο υπουργών, αλλά αφορά την κυβερνητική πολιτική και κατά συνέπεια ο υπουργός Αμυνας δε θα ανταποκριθεί στην προτροπή του πρωθυπουργού. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αυτό που ρωτά ο υπουργός Αμυνας είναι αν "έχει αλλάξει η κυβερνητική πολιτική", πράγμα για το οποίο αρμόδιο, όπως τονίζουν, είναι το ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορία, ο Γερ. Αρσένης "εισπράττει" την άρνηση του πρωθυπουργού να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ σαν "μη αλλαγή των κυβερνητικών θέσεων".

Πάντως θέμα αποτελεί και η ίδια η μορφή της διά επιστολών επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό που επέλεξε ο υπουργός Αμυνας, για την οποία οι ίδιες πηγές του υπουργείου Αμυνας έλεγαν με νόημα "τα γραπτά μένουν", αφήνοντας να φανεί ότι παίρνει τις αποστάσεις του.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Μαγγίνας χαρακτηρίζει τα παραπάνω ως "αδιανόητα" και καλεί την κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ