Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΕΓΑΛΟΣ αριθμός αποπερατωμένων ή ημιέτοιμων δωματίων και διαμερισμάτων στο Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες δεν μπορούν να εκμισθωθούν από τους ιδιοκτήτες τους, εξαιτίας της σημαντικής καθυστέρησης που παρουσιάζεται στην ολοκλήρωση των διαδικασιών του Ν. 2160/93. Το σχετικό θέμα έφερε με ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητώντας από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης να προβούν στα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης, ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Την ερώτηση έκαναν οι βουλευτές Αντ. Σκυλλάκος και Γ. Κατσαρός.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Το θέμα της δημοσίευσης πλαστών ειδήσεων για εταιρίες εισαγμένες στο Χρηματιστήριο εξέτασε μεταξύ άλλων το ΔΣ του ΧΑΑ, κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση, έπειτα από εισήγηση του προέδρου του Μ. Ξανθάκη. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, αλλά το ΔΣ του ΧΑΑ "σήκωσε ψηλά τα χέρια" και κάλεσε τις θιγόμενες εταιρίες να ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις που αναγράφονται πλαστές γι' αυτές ειδήσεις! Είναι ίσως ένα ακόμα δείγμα της αδυναμίας των εποπτικών αρχών να ελέγξουν τα κατά καιρούς γραφόμενα, που στόχο έχουν την ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων μέσω της εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή του ΟΤΕ στην κατάρτιση του γενικού δείκτη τιμών κατά 11-12% και εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "Ιμπέριο Φοργουόρντινγκ Εϊτζεντ Ανώνυμη Μεταφορική Εταιρία", προκειμένου να εισαχθεί στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ. Δόθηκε τέλος παράταση μέχρι 30/4/96στην εταιρία "Καμπάς" για σύνταξη και υποβολή του ενημερωτικού δελτίου για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, καθώς οι διαδικασίες διευθέτησης των προβλημάτων της οινοβιομηχανίας παραμένουν.

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ: Δυο νέα Αμοιβαία Κεφάλαια προσφέρει στο επενδυτικό κοινό η Κτηματική Τράπεζα. Πρόκειται για το "Δελφοί Διεθνές Αμοιβαίο Σταθερού Εισοδήματος" (που επενδύει κυρίως σε διεθνή ομόλογα) και το "Δελφοί Αμοιβαίο Διαχείρισης Διαθεσίμων" (που επενδύει σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και σε ρέπος). Με την κίνησή της αυτή η Τράπεζα φιλοδοξεί να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της στην αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Στα 11,8 δισ. δρχ. θα διαμορφωθούν τα κέρδη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στον ισολογισμό της 30/6/96, παραμένοντας στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Την εκτίμηση αυτή έκανε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ ανώτερο στέλεχος της εταιρίας.

ΦΕΚ: Οι αρμοδιότητες της γγ Εμπορίου περιέρχονται στο νεοϊδρυθέν υπουργείο Ανάπτυξης. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 51\Τ. Α\18/3/1996. Η νομιμοποίηση της απορρόφησης του κλάδου των αρτοσκευασμάτων (κρουασάν) της εταιρίας KRAFT ΕΛΛΑΣ από την CHIPITA SA δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 159\Τ. Β\14/3/1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ