Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά τον εκβιασμό, ο εμπαιγμός

Ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης συναντήθηκε χτες στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Φ. Πένα

Μετά τον προκλητικό εκβιασμό των ΗΠΑ, με πρόσχημα τα μέτρα ασφαλείας στα ελληνικά αεροδρόμια, οι Αμερικανοί μας "φίλοι" περνούν τώρα, αλλά με ακόμα πιο προκλητικό τρόπο, στον εμπαιγμό, προσποιούμενοι δήθεν ότι η παρέμβασή τους δεν είχε πολιτική σκοπιμότητα και ήταν "καθαρά απόρροια τεχνικών διαδικασιών"!

Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι αν οι εμπειρογνώμονές τους - που βρίσκονται από χτες ξανά στην Αθήνα - κρίνουν ικανοποιητικά τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, τότε είναι... πρόθυμοι να ανακαλέσουν την ταξιδιωτική τους προειδοποίηση και να προβούν σε "κάποια θετική δήλωση για τους κανόνες ασφαλείας στα ελληνικά αεροδρόμια".

Τους αμερικανικούς ισχυρισμούς - πρόκληση ανέπτυξε στον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Φ. Πένα,κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής, ο Αμερικανός υπουργός "εξέφρασε την προσωπική του δυσφορία, επειδή ένα θέμα τεχνικής φύσης πήρε μια εντελώς διαφορετική διάσταση"! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, οι ΗΠΑ υποκρίνονται τώρα με προκλητικό τρόπο ότι δήθεν η παρέμβασή τους είναι... αθώα και ότι... κακώς προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα! Ολα αυτά, όμως, σε επίπεδο διπλωματίας για τη δημιουργία εντυπώσεων. Επί της ουσίας, ο Φ. Πένα,επικαλέστηκε "την υφιστάμενη πρακτική" και ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να αρθεί η ταξιδιωτική προειδοποίηση. Αυτό ίσως γίνει "εν ευθέτω χρόνω", μόλις επιστρέψουν στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες - άγνωστο πότε - και υπό την προϋπόθεση ότι η νέα έκθεση που θα συντάξουν θα είναι θετική για τα εφαρμοζόμενα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ