Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πρωταπριλιάτικο αστείο η μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ

Πρωταπριλιάτικο αστείο χαρακτηρίζει η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ (ΕΣΚ - ΔΕΗ) τις ανακοινώσεις της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου για μειώσεις στα τιμολόγια οικιακού ρεύματος, επισημαίνοντας πως οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με νέες αυξήσεις της τάξης του 10%-47% στην τιμή της κιλοβατώρας και του 13,6% έως και 58% στα πάγια.

Με τη χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ - ΔΕΗ:

  • Διαψεύδει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ελάφρυνση των καταναλωτών με την επαναφορά του κλιμακωτού τιμολογίου, που ανακοίνωσε την προηγούμενη Δευτέρα. Με στοιχεία που παραθέτει, αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές του δεύτερου κλιμακίου (801-1.600 κιλοβατώρες) θα επιβαρυνθούν με 10%, του τρίτου κλιμακίου (1.601-2.000 κιλοβατώρες) με 12% και του τρίτου κλιμακίου (από 2.000 κιλοβατώρες και πάνω) με αύξηση 47%.
  • Επισημαίνει πως η τιμολογιακή πολιτική εξακολουθεί να είναι υπέρ των μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών, τονίζοντας ότι απ' το 1995 στους οικιακούς καταναλωτές η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε πέντε φορές περισσότερο απ' ό,τι στους βιομηχανικούς.
Το ΚΚΕ

Σχετικά με το τελευταία κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και τις αυξήσεις στα καύσιμα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο Δημ. Κουτσούμπας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με δήλωσή του τονίζει: "Οι αυξήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κυρίως του γεγονότος ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα σύνολο μέτρων πιο συντηρητικών και αντιλαϊκών και μάλιστα στο όνομα του εκσυγχρονισμού, για να προχωρήσουν οι αντιδραστικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών στην οικονομική και κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας.

Η δημαγωγία της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων πρέπει να ξεσκεπαστεί και σε αυτό το ζήτημα. Η λύση βρίσκεται στον ενωμένο αγώνα του λαού μας ενάντια στις επιλογές αυτές της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ