Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα σκαριά η Συνεταιριστική Τράπεζα της Αττικής

Ανακοινώθηκε χτες από εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων

Τη μετεξέλιξη του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Επαγγελματοβιοτεχνών Αττικής ΣΥΝ. ΠΕ. "Ανάπτυξη" σε Συνεταιριστική Τράπεζα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο των Λαϊκών Τραπεζών που τα μέλη τους είναι κατά κανόνα βιοτέχνες, επαγγελματικές και εμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χτες το προεδρείο του Συνεταιρισμού.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ, Δ. Χαρίσης, η σύσταση και η λειτουργία της Συνεταιριστικής Τράπεζας αποτελεί πρόκληση για όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που θα κληθούν να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη της διαχείρισης, της αποταμίευσης και της χρηματοδότησής τους. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τράπεζα αυτή θα λειτουργήσει θετικά στην κατεύθυνση της συστηματικής καταπολέμησης της τοκογλυφίας και θα συμβάλει στον περιορισμό της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι από τη χρησιμοποίηση διαμεσολαβητών και μεσαζόντων σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Επίσης, ανέφερε ότι στη χώρα μας λειτουργούν ήδη τα τρία τελευταία χρόνια έξι τοπικές συνεταιριστικές τράπεζες και έχουν συσταθεί είκοσι τέσσερις πιστωτικοί συνεταιρισμοί σε επίπεδο νομού, ενώ τελευταία συστήθηκε η Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος ως συνδικαλιστικό και συντονιστικό όργανό τους.

Αναφερόμενος στο ρόλο των τοπικών συνεταιριστικών τραπεζών, ο Δ. Χαρίσης τόνισε ότι η μελλοντική διασύνδεσή τους υπό μορφή δικτύου αυτόνομων και αυτοδιοικούμενων τραπεζών, μπορεί να αποτελέσει ευοίωνη εξέλιξη για την ανταγωνιστικότητα του ολιγοπωλιακά διαρθρωμένου ελληνικού τραπεζικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ