Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Αδικαιολόγητη άγνοια

ΡΙΤΑ ΤΣΙΝΤΙΛΗ - ΒΛΗΣΜΑ,Νίκαια Πειραιά: Στις 8 Μάρτη, από την ΕΤ-1 (ώρα 18.20') προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "10 χρόνια μετά...", αφιερωμένο στους αγώνες της γυναίκας, με σενάριο - σκηνοθεσία Πόπης Αρκαλή και με επιστ. σύμβουλο τη Ζόγια Χρονάκη. Χωρίς να επεκταθώ σε άλλα παρόμοια πληροφοριακά, φθάνω στο κυριότερο σημείο - του ντοκιμαντέρ - που μ' έκανε να απορήσω: Ειπώθηκε ότι ο Θούριος "Στ' άρματα, στ' άρματα..." που ακούστηκε εκεί, είναι αγνώστου στιχουργού!! Πράγμα αδιανόητο! Οι πασίγνωστοι θαυμάσιοι στίχοι ενός ποιητή και διακεκριμένου δημοσιογράφου όπως ήταν ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ,πριν ακόμα συμπληρωθούν 40 χρόνια απ' το θάνατό του (πέθανε το Φλεβάρη του 1947) είναι... "αγνώστου" στιχουργού;

Ας φροντίζουμε λοιπόν, όταν κάνουμε μια έρευνα να γίνεται σωστή. Οι αγώνες της Γυναίκας την τίμησαν και δε θα πάψουν να την τιμούν. Κι όλες εμείς να τους ολοκληρώνουμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, είναι το χρέος και το σωστό. Ευχαριστώ.

Θέσεις του ΚΚΡΟ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΣ, ΚΟΒ Δικηγόρων, Αθήνα: Δημοσίευσες τις "θέσεις" του ΚΚΡΟ, πάνω σε καίρια οικονομικο - πολιτικοκοινωνικά και κατά συνέπεια θεωρητικό - ιδεολογικά προβλήματα της σύγχρονης μετασοσιαλιστικής Ρωσίας, σε συνδυασμό με μια συνοπτική θεώρηση της σοσιαλιστικής περιόδου. Επίσης, από τις δημοσιευμένες "θέσεις" αναδύονται έντονοι προβληματισμοί και ερωτήματα (ανάμεσα στ' άλλα για τις απόψεις που παρατίθενται στο εδάφιο "Το θέμα της ιδιοκτησίας", καθώς και για την προβολή της "πανρωσικής ιδέας" αναφορικά προς όλα τα έθνη της τέως ΕΣΣΔ άλλα και την ορθοδοξία κ.α.). Κατά συνέπεια θα ήταν σκόπιμο, αν στη Ρωσία (ή κι αλλού) είδαν το φως της δημοσιότητας "οργανωμένες", "συστηματοποιημένες" κριτικές απόψεις - ώστε να 'ναι αναδημοσιεύσιμες, πάνω στις παραπάνω θέσεις του ΚΚΡΟ, από την πλευρά κύρια των άλλων κομμουνιστικών κομμάτων της Ρωσ. Ομοσπονδίας, άλλα και γενικότερα εκπροσώπων της μαρξιστικής διανόησης, να δημοσιευτούν στο "Ρ". Είναι πρόδηλο ότι η αναδημοσίευση τέτοιων κειμένων θα συνέβαλε στον εμπλουτισμό και του δικού μας προβληματισμού και του συνακόλουθου "διαλόγου" που επιβάλλεται να συνεχιστεί, σύμφωνα άλλωστε και προς τα εξαγγελθέντα.

Τα τηλέφωνα του ΙΚΑ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ, Αθήνα (προς το διοικητή του ΙΚΑ): Ως γνωστό στο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας υπ/μα του ΙΚΑ, έχει αντικατασταθεί από τριετίας περίπου το "δελτίο προτεραιότητας", με το κατ' όνομα "τηλεφωνικό ραντεβού", δεδομένου ότι τα τηλέφωνα παραμένουν "κατεβασμένα". Οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου προτιμούν, προς ιδία τους διευκόλυνση, να κλείνουν ραντεβού με τους ασφαλισμένους που πηγαίνουν προσωπικά στο υπ/μα. Ετσι οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι και σοβαρά άρρωστοι, να υποχρεώνονται στο κατακαλόκαιρο ή καταχείμωνο να πηγαίνουν οι ίδιοι να κλείνουν ραντεβού - όπως και σε μένα συνέστησε η προϊσταμένη του Ιδρύματος, όταν την πήρα τηλέφωνο! Αλλα και αυτά τα ραντεβού "κλείνονται" μετά από 8 έως 15 μέρες, όταν δηλαδή ο ασθενής ή θα έχει γίνει καλά ή θα έχει πεθάνει.

Οι ασθενείς χρειάζονται φάρμακα, πρέπει να περιμένουν όλες αυτές τις μέρες ώσπου να γίνει το περιβόητο "ραντεβού".

Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ κύριε διοικητά, να επιληφθείτε της υπόθεσης, ή επαναφέροντας το θεσμό του δελτίου προτεραιότητας, ή επιβάλλοντας στους υπαλλήλους του εν λόγω υπ/τος την υποχρέωση να κλείνουν στους ασφαλισμένους ραντεβού αποκλειστικά και μόνον μέσω τηλεφώνου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ