Πέμπτη 11 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΟΙ "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ" Νοτιοκορεατών στρατιωτικών αξιωματούχων, για ενδεχόμενες νέες διεισδύσεις Βορειοκορεατών στρατιωτών στην Ουδέτερη Αποστρατικοποιημένη Ζώνη, ήταν οι μόνες που "συντήρησαν" χτες το τεταμένο κλίμα που επικρατεί εδώ και μέρες στην Κορεατική Χερσόνησο (σελίδα 11).ΕΠΙΣΗΜΗ γραπτή έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατέθεσαν οι αραβικές χώρες και ζητούν την άμεση σύγκλησή του, για τη λήψη μέτρων, που θα οδηγήσουν στην άρση του ισραηλινού αποκλεισμού σε βάρος των αυτόνομων παλαιστινιακών περιοχών (σελίδα 11).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - συλλαλητήριο πραγματοποιούν την Πέμπτη 25 Απρίλη, 11 π.μ. στο Θέατρο Ακάδημος, τα Σωματεία Μαγείρων Αθήνας, Σερβιτόρων Αθήνας - Πειραιά, Καφεϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αίγινας.Διεκδικούν: Υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων, διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, χτύπημα του εργασιακού μεσαίωνα, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων κ. ά. (σελίδα 13).

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ειδικής κοινωνικής υπηρεσίας, που θα εξετάσει όλες τις υιοθεσίες των ανθρώπων, που παράνομα έχουν υιοθετηθεί, ζητάει ο Σύλλογος Ερευνας και Αποκάλυψης Στοιχείων Υιοθετημένων Παιδιών (σελίδα 18).

ΠΑΚΕΤΟ προτάσεων, που με την εφαρμογή τους θα αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή, αλλά και θα βελτιωθεί η λειτουργία του ΙΚΑ, περιέχεται σε υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (σελίδα 19).

ΑΠΟΥΛΗΤΕΣ παραμένουν ακόμη μεγάλες ποσότητες καπνών (σελίδα 20).

ΑΝΑΙΡΕΣΗ εν μέρει της καταδικαστικής για τον Γ. Καλαμπόκα απόφασης από τον Αρειο Πάγο (σελίδα 21).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ