Πέμπτη 11 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ(1): Διαδικασία προσφυγής κατά της Γαλλίας αποφάσισε να κινήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, με αφορμή την άρνηση των αρμόδιων γαλλικών υπηρεσιών να επιτρέψουν την εγκατάσταση κέντρου διανομής και αποθήκευσης τσιμέντου ελληνικής εταιρίας. Η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό ότι η Γαλλία παραβίασε τους κανόνες για το δικαίωμα εγκατάστασης και την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων - δυο βασικές αρχές της εσωτερικής αγοράς. Οι Γάλλοι απαιτούσαν από την ελληνική επιχείρηση να εφαρμόσει ειδικές προδιαγραφές και με δυσμενή διάκριση σε σχέση με τις δικές τους τσιμεντοβιομηχανίες.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ (2): Συμφωνία συνεργασίας με τον Οργανισμό Εξαγωγών της Ιορδανίας υπέγραψε, το περασμένο Σάββατο στο Αμμάν, ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, Γ. Τζεν. Στη συμφωνία προβλέπεται η συνεχής πληροφόρηση των δυο οργανισμών για δραστηριοποίηση των Ελλήνων επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς των διεθνών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, δραστηριοποίηση που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διάφορες εκδηλώσεις επικοινωνίας ανάμεσα στα δυο μέρη.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εισαγμένων εταιριών Π. Δ. Παπουτσάνης ΑΒΕΕ (τιμή διάθεσης μετοχής 600 δρχ.) και Ιντερνινβέστ ΑΕΕΧ (τιμή διάθεσης μετοχής 900 δρχ.), ενέκρινε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση. Εγκρίθηκε επίσης αίτημα της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης για διάθεση με δημόσια εγγραφή του εναπομείναντος υπολοίπου των 500.000 μετοχών που δεν καλύφτηκε κατά την περίοδο άσκησης προτίμησης των παλαιών μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η τιμή διάθεσης ορίζεται σε 4.000 δρχ. ανά μετοχή.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Εσοδα ασφαλιστικών υπηρεσιών που ξεπέρασαν τα 5,3 δισ. δρχ. παρουσίασε ο όμιλος εταιριών "International Life" για το 1995, απ' τα οποία τα 2,9 δισ. δρχ. προήλθαν από την ομώνυμη ασφαλιστική εταιρία. Ιδιαίτερα καλή πορεία χαρακτήρισε τη χρονιά που μας πέρασε την εταιρία Αμοιβαίων Κεφαλαίων, καθώς η αύξηση στις καθαρές τιμές μεριδίου στο Α/Κ σταθερού εισοδήματος έφτασε το 18,39%, μια από τις υψηλότερες της αγοράς, που το κατέταξε στην τρίτη θέση και πρώτο από πλευράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Δωρεά 15 εκατ. δρχ. έκανε στο σύλλογο καρκινοπαθών παιδιών "Στοργή" της Θεσσαλονίκης η εταιρία "Σέλμαν". Με τη δωρεά θα κατασκευαστεί θάλαμος στο υπό ανέγερση νοσοκομείο μεταμόσχευσης μυελού των οστών και θα πάρει το όνομα της εταιρίας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1991 για να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθεί στους γονείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ