Πέμπτη 11 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Υποχρεούνται να τηρούν ειδικά βιβλία διάθεσης φαρμάκων

Η δυνατότητα στα φαρμακεία να τηρούν θεωρημένο βιβλίο παράδοσης φαρμάκων στην περίπτωση διάθεσης φαρμάκων και λοιπών συναφών ειδών σε ασφαλισμένους ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι πρόκειται εκ των υστέρων και όχι σε χρόνο μεγαλύτερου των πέντε ημερών να καλύψουν τη συναλλαγή με συνταγολόγιο του οικείου ασφαλιστικού Ταμείου, προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Η τήρηση θεωρημένου βιβλίου παράδοσης φαρμάκων θα γίνεται αντί της μέχρι σήμερα προβλεπόμενης διαδικασίας που σχετιζόταν με την έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, απόδειξης επιστροφής και νέας απόδειξης λιανικής πώλησης. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση, στο βιβλίο αυτό καταχωρούνται:

  • Με την παράδοση των φαρμάκων, η ημερομηνία χορήγησης, το ονοματεπώνυμο και το οικείο ασφαλιστικό Ταμείο του ασφαλισμένου πελάτη καθώς και το είδος των φαρμάκων.
  • Με την προσκόμιση του συνταγολογίου, ο αύξων αριθμός αυτού και της εκδιδόμενης απόδειξης λιανικής πώλησης.

Στις παραπάνω περιπτώσεις οι αποδείξεις λιανικής πώλησης μπορούν να εκδοθούν μέχρι την πέμπτη μέρα από την παράδοση και όχι αργότερα από τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ