Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι "κόντρες" και τα αίτια

Πίσω από το κουρνιαχτό που σηκώνεται γύρω από τις δήθεν... σοβαρότατες και οξύτατες αντιθέσεις και τη φαγωμάρα των οικονομικών υπουργών, τα πράγματα είναι απλά και η αλήθεια είναι μία: Η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποτυγχάνει παταγωδώς να δώσει λύσεις στα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα και οδηγεί σε αδιέξοδα.

Οι οικονομικοί υπουργοί, οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί επανειλημμένα στην εφαρμογή της, δεν επρόκειτο βέβαια να τρώγονταν μεταξύ τους αν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είχαν "δόσει" θετικούς δείκτες.

Δυστυχώς όμως για αυτούς και την κυβέρνηση Σημίτη, που πασχίζει φιλότιμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην οικονομική ολιγαρχία, η οικονομική πολιτική τους προκαλεί καθημερινά τη λαϊκή αγανάκτηση και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλο και περισσότερο λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι και ο σοβαρότερος λόγος για τον οποίο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, ο οποίος θέλει να εμφανιστεί ενόψει και του συνεδρίου με φιλολαϊκό προσωπείο, οδηγείται σε αποτυχία.

Δεν υπάρχουν όμως περιθώρια για αυταπάτες. Η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να εφαρμόσει πιο αποφασιστικά ακόμα πιο νεοσυντηρητικές επιλογές και να πάρει πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν επιτρέπεται, λοιπόν, κανένας εφησυχασμός για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους κλπ. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και όχι στην οποιαδήποτε εναλλαγή των διαχειριστών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ