Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέα δίωξη για τα μπαρ και αποχή των εργαζομένων

Ποινικές διώξεις "συλλέγει" πλέον τη μια μετά την άλλη ο δήμαρχος Πειραιά. Η νέα δίωξη - δεύτερη κατά σειρά για τα μπαρ που αυθαίρετα έχουν κατακλύσει την πόλη - ασκήθηκε χτες εναντίον του Στ. Λογοθέτη για παράβαση καθήκοντος, από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Κ. Στουραϊτου.Η ίδια άσκησε δίωξη και κατά παντός υπευθύνου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού σε 10 νεότευκτα μπαρ, από αυτά που φυτρώνουν σε μια νύχτα στην οδό 34ου Συντάγματος Πεζικού και τη γύρω περιοχή, είχαν δοθεί άδειες από την Πυροσβεστική χωρίς να τηρούνται, όπως διαπιστώθηκε, οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο Στ. Λογοθέτης κατηγορείται ότι εξέδωσε άδειες λειτουργίας καταστημάτων - μπαρ, καφετεριών και άλλων - χωρίς να έχουν τις υγειονομικές προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η υπόθεση αφορά 57 συνολικά καταστήματα, πολλά από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πήραν άδειες από το δήμο αν και οι προς έγκριση φάκελοί τους, με τα έγγραφα που όφειλαν κατά το νόμο να υποβάλουν, ήταν είτε παντελώς άδειοι, είτε ελλιπείς. Σε άλλες περιπτώσεις υπήρχαν αρνητικές εισηγήσεις των αρμοδίων αρχών (Υγειονομική Υπηρεσία, Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία), οι οποίες όμως δε σταματούσαν τη βιομηχανία έκδοσης παράνομων αδειών του δήμου.

Στο μεταξύ, αποχή από τις εργασίες τους και έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά, καθώς δεν τους έχουν ακόμη καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Απρίλη, το 1ο δεκαπενθήμερο των ωρομισθίων και το 2ο των μονίμων. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να καταγγείλουν και την περίφημη "δήλωση", που τους ζητούσε να υπογράψουν ο δήμαρχος, προκειμένου να πληρωθούν τις μέρες της πρόσφατης απεργίας τους, με την παραδοχή ότι ήθελαν αλλά δεν τους άφησαν να εργαστούν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ