Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Μαζική κάθοδος στη Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Απρίλη, πραγματοποιείται μεγάλο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία

Σταθερά προσανατολισμένοι στο δρόμο του αγώνα, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας προετοιμάζονται για τη μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 23 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν το μονόδρομο των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, που τους οδηγεί στη χρεοκοπία και τον αφανισμό. Το μήνυμα αυτό έστειλαν οι κτηνοτρόφοι και με το πρόσφατο δυναμικό συλλαλητήριό τους στη Θεσσαλονίκη, όπου, ως γνωστόν, η κυβέρνηση, αντί διαλόγου, αντέταξε τις δυνάμεις καταστολής.

Το νέο μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης, 23/4, διοργανώνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα του νομού, ενώ θα συμμετέχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και από τους νομούς της Θεσσαλίας,ενώ μαζική αναμένεται και η συμμετοχή αγροτών από τους Νομούς Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης. Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών πραγματοποιούν περιοδείες στα χωριά, ενημερώνοντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ανέξοδες, και χωρίς αντίκρυσμα, υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Με τον αγώνα τους, οι αγροτοκτηνοτρόφοι απαιτούν την προστασία και στήριξη της γεωργικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, κόντρα στην ΚΑΠ. Ειδικότερα, για το γάλα, ζητούν τη στήριξη τιμών, στις 300 δραχμές για το πρόβειο, στις 190 για το γίδινο, στις 130 στο αγελαδινό. Επίσης να καταργηθούν οι περιορισμοί που βάζει η ΕΕ στα επιδοτούμενα αιγοπρόβατα και στο αγελαδινό γάλα, να μπει φραγμός στην ασυδοσία και να απαγορευτούν οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές τυριών, γάλατος και κρέατος και να σταματήσουν άμεσα οι κατασχέσεις από την ΑΤΕ.

Για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τα καπνά, απαιτούν αύξηση των ποσοστώσεων και την καταβολή του 100% του πριμ με τη δεματοποίηση, για το βαμβάκι ζητούν ενισχύσεις για τη στήριξη των χαμηλών τιμών που πήραν για την παραγωγή του '95, για τα σιτηρά απαιτούν να μην υλοποιηθούν οι περιορισμοί της ΕΕ. Σε ό,τι αφορά τη βιομηχανική ντομάτα, ζητούν αύξηση της καλλιέργειας και διαμόρφωση τιμών με βάση το κόστος.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την άρνησή της να ικανοποιήσει τις προτάσεις του αγροτικού κινήματος, καθώς και τις προσπάθειές της να αποπροσανατολίσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες τους, με στόχο να τους διασπάσει για να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα η καταστροφική πολιτική της ΕΕ. Καλούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, να αντιτάξουν τον ενωτικό, αποφασιστικό και σωστά προσανατολισμένο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ