Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΝΙΟΝ
Μάταιη προσπάθεια

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προσπάθησαν με κινητοποίηση ιδιωτικών αστυνομικών να εμποδίσουν εξόρμηση της ΚΝΕ, αλλά η αστυνομοκρατία, που επέβαλαν, δεν πέρασε

Με κινητοποίηση της ιδιωτικής αστυνομίας και "αγριάδες" του στιλ "αυτοί δε θα μπουν στο μαγαζί μου", ο ένας εκ των δύο νέων αφεντικών του ΜΙΝΙΟΝ, Γιώργος Ησαϊάδης,επιχείρησε, αλλά μάταια, να παρεμποδίσει εξόρμηση της ΚΝΕ στο πολυκατάστημα που καταπατείται κάθε έννοια εργατικού δικαίου.

Η εξόρμηση της ΚΝΕ έγινε στα πλαίσια της γενικότερης καμπάνιας της οργάνωσης για την ανεργία και τα εργασιακά δικαιώματα. Οταν όμως το κλιμάκιο της ΚΝΕ έφτασε στην πόρτα του πολυκαταστήματος, ο ιδιοκτήτης έστειλε τους ιδιωτικούς αστυνομικούς, που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου, να εμποδίσουν την είσοδο των νεολαίων κομμουνιστών. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των αφεντικών, που "ενημέρωναν" τους εργαζόμενους ότι αν θέλουν να συναντηθούν με την ΚΝΕ, θα πρέπει να πάνε σε άλλη αίθουσα, έξω από το κατάστημα και, βέβαια - έλεγε η εργοδοσία - όσοι επιθυμούν μία τέτοια συνάντηση, πρέπει να το δηλώσουν στον προϊστάμενο του τμήματός τους!

Στην πράξη, αυτή η έκδηλα φασιστική διαδικασία δεν τηρήθηκε, καθώς οι κνίτες, με επικεφαλής τον γραμματέα του ΚΣ της Οργάνωσης Νίκο Σοφιανό,μπήκαν αποφασιστικά στο μαγαζί και πήγαν να μιλήσουν με τους νεολαίους εργαζόμενους, εκεί ακριβώς που ο Ησαϊάδης τους ξεζουμίζει: Στους πάγκους εργασίας!

Παρά το αστυνομοκρατικό κλίμα, οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ συναντήθηκαν με τους κνίτες, μίλησαν με τον γραμματέα της Οργάνωσης και αναφέρθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία στην εντατικοποίηση που τους επιβάλλεται, στο κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία. "Μέχρι και τα σκαμνάκια έρχονται και μαζεύουν πολλές φορές κάποιοι προϊστάμενοι, για να μην καθόμαστε ούτε λεπτό", είπε μια νεαρή υπάλληλος του ΜΙΝΙΟΝ στο "Ρ". "Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι δεν μπορούμε να φωνάξουμε, ακόμα και όταν βλέπουμε ότι αδικούμαστε ξεκάθαρα", είπε ένας άλλος νεαρός ημιαπασχολούμενος υπάλληλος. "Να σας βλέπουμε πιο συχνά", είπε κάποιος άλλος εργαζόμενος και γρήγορα έσκυψε ξανά πάνω από τον πάγκο εργασίας του, καθώς οι ιδιωτικοί αστυνομικοί ακολουθούσαν κατά πόδας το κλιμάκιο της ΚΝΕ.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ Γιώργος Πέρος, είπε πως η στάση της εργοδοσίας ήταν απαράδεκτη. "Η εργοδοσία, είπε ο Γ. Πέρος, δε θέλει οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ποιος είναι ο φταίχτης για τα προβλήματά τους".

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός με δήλωσή του στο "Ρ" σημείωσε: "Η στάση της εργοδοσίας είναι λογική, αφού φοβάται και δε θέλει να φτάσει η φωνή της ΚΝΕ, η φωνή του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους. Εχει λόγο για αυτό, καθώς στο ΜΙΝΙΟΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι ιδιαίτερα σκληρές. Φυσικά με αυτήν την επίδειξη πολιτικού τσαμπουκά δεν κατάφερε τίποτα, αφού τα έντυπα της ΚΝΕ τα μοιράσαμε σε όλους τους εργαζόμενους, συζητήσαμε μαζί τους και μάλιστα μέσα σε πολύ καλό κλίμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ