Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι συνταξιούχοι

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης παραπαίει ανερμάτιστα στο πρόγραμμα "σύγκλισης", καταγγέλλει η ΣΕΑ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι συνταξιούχοι για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντιασφαλιστικών επιλογών της κυβέρνησης τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας. Η ΣΕΑ ασχολήθηκε σε συνεδρίασή της με τη νέα βίαιη επίθεση στα ισχνά εισοδήματα συνταξιούχων και εργαζομένων, όπως προκύπτει απ' τη δημοσιοποίηση της περιβόητης έκθεσης για την περικοπή 200 δισ. δραχμών από τα κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού για κοινωνικές δαπάνες. Οι ενέργειες αυτές γίνονται "σε συνδυασμό με την επίθεση της ακρίβειας, τον καλπασμό του πληθωρισμού στο 9,2%, τις αυξήσεις των πετρελαιοειδών σε τρομακτικά επίπεδα που συμπαρασύρουν στα ύψη όλα τα προϊόντα και αγαθά. Δείχνουν ανάγλυφα την εικόνα της οικτρής αποτυχίας, της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που ανερμάτιστα παραπαίει στο βωμό του προγράμματος σύγκλισης", τονίζει η ΣΕΑ σε χτεσινή ανακοίνωσή της.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση της απαράδεκτης υποτέλειας στα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την παραχώρηση στο ΕΚΟΦΙΝ των εναπομεινάντων υπολειμμάτων στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, βάζοντας θηλιά στην εθνική μας οικονομία, ανοίγοντας το χάσμα της πείνας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού. "Την ίδια στιγμή - συνεχίζει η ανακοίνωση - οι κυρίαρχες οικονομικά δυνάμεις στη χώρα μας θησαυρίζουν με τα πολλαπλάσια υπερκέρδη που τους παρέχονται με κίνητρα χρηματοδοτικά και φορολογικά, υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης τιμών, με πρόσχημα τον "υγιή" ανταγωνισμό που θα φέρει τη δήθεν φτήνια, σκορπίζοντας την πιο αχαλίνωτη ακρίβεια".

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι "η απάντηση στη νέα βάναυση απάνθρωπη κυβερνητική πρόκληση - με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για καμία παραχώρηση - θα εκφραστεί με τους πιο σκληρούς, διεκδικητικούς αγώνες, την πιο μαζική ενωτική, μαχητική αντίσταση και με κάθε μορφή πάλης". Καλούν όλους τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κατέβουν στους δρόμους, να συμμετάσχουν στο πιο θερμό αγωνιστικό ξεσήκωμα του Μάη και του Ιουνίου, για να "ανατρέψουν τις αντιλαϊκές, αντιασφαλιστικές επιλογές, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, τη δουλιά, τη μόρφωση". Τέλος, καλούν όλες τις οργανώσεις της χώρας να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική κινητικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ