Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Κανονικά στην απεργία από τη Δευτέρα

Σε παρατεταμένο διεκδικητικό αγώνα προχωρούν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη Δευτέρα 29 Απρίλη, με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και αποχή από την εργασία τα Σαββατοκύριακα. Οι εργαζόμενοι προχωρούν πλέον στην υλοποίηση της απόφασης αυτής, μετά την αδιαφορία που έδειξε η κυβέρνηση απέναντι στα προβλήματά τους. Τη Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΠΟΕ - ΟΤΑ, το διάστημα που είχε δοθεί στην κυβέρνηση μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις για να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους τελείωσε, χωρίς να έχει δοθεί καμιά συγκεκριμένη απάντηση και έτσι προχωρούν πλέον στην υλοποίηση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι: Προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις στις αποδοχές 17% και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νώντας Λαμπρακάκης δήλωσε ότι ενώ η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί συνάντηση μετά το Πάσχα, αδιαφόρησε και δε θέλησε να συζητήσει. Ετσι, συνέχισε ο πρόεδρος, τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν από την απεργία, που σε πρώτη φάση θα διαρκέσει συνολικά οκτώ με εννιά μέρες - κυρίως με τα απορρίμματα - την ευθύνη πλέον θα την έχει η κυβέρνηση και όχι οι εργαζόμενοι.

Η ΕΕ πάντως καλεί ακόμα και σήμερα την κυβέρνηση να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων και θα επιδιώξει συνάντηση μέχρι το τέλος της βδομάδας. Η ΕΕ έχει συζητήσει επίσης την περιφρούρηση της απεργίας, κυρίως για την αποτροπή φαινόμενων που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη κινητοποίηση, όπως αυτό των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, που μετέφεραν τα απορρίμματα σε άλλες χωματερές. Οσον αφορά την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΠ - ΟΤΑ για τις 29 και 30 Απρίλη ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ τη χαρακτήρισε προβοκατόρικη και δήλωσε ότι στο αίτημα που βάζουν για επαναφορά των μόνιμων εργαζομένων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου τούς βρίσκει αντίθετους. Το αίτημα αυτό - συνέχισε - είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ο γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γιάννης Στρατηγός τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα είναι πολύ δύσκολος. "Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο προειδοποιητικός αγώνας τελείωσε και να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε απεργιακές κινητοποιήσεις με λίγα αλλά συγκεκριμένα αιτήματα, για τη διασφάλιση όχι μόνο των εργασιακών τους σχέσεων, αλλά και του κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ