Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ναι μεν αλλά για νέα μέτρα

Αντιφατικές δηλώσεις της υπουργού Ανάπτυξης για την κατάσταση της οικονομίας

Τη διαβεβαίωση προς τα μέλη του ΣΕΒ και όσους ανησυχούν για τυχόν παρεκκλίσεις από το πρόγραμμα οικονομικής λιτότητας, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει απ' αυτό, έδωσε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου.Στην ίδια συνέντευξη, άφησε ανοιχτό το θέμα λήψης επιπλέον μέτρων για την οικονομία, ενώ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σε νέα βάση την πολιτική των επιδομάτων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Ανάπτυξης, καλούμενη να τοποθετηθεί στις επικρίσεις που δέχτηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απ' τους βιομηχάνους την προηγούμενη βδομάδα, τόνισε ότι η κυβέρνηση "καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να προχωρήσουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα σύγκλισης και με τον προϋπολογισμό", εκφράζοντας την άποψη ότι η εξέλιξη του πληθωρισμού είναι συγκυριακή και μπορεί να ελεγχθεί. Επιχειρώντας να πείσει για τα περί του ελέγχου της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων. Με δηλώσεις του στιλ "δε νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για καινούρια μέτρα στην οικονομία" ή "η κατάσταση δεν είναι τόσο απαισιόδοξη, ώστε να χρειάζονται να ληφθούν νέα μέτρα", αλλά και αναγνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα "δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε και η πρόθεση να περιοριστεί το κοινωνικό κράτος", η Β. Παπανδρέου κατέληξε στην άποψη πως χρειάζεται "μείωση της σπατάλης των δαπανών που δεν είναι απαραίτητες και καλύτερη στόχευση των ομάδων στις οποίες απευθύνονται"!

Στην ουσία, διαβεβαίωνε έτσι τους βιομηχάνους ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Απολογούμενη επίσης προς τους βιομηχάνους για το θέμα περικοπής των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων,τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών μελετάει ήδη το θέμα προς αυτήν την κατεύθυνση και σύντομα θα φέρει συλλογική πρόταση στην κυβέρνηση. Τέλος, επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας και στο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ενόψει του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ