Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΕΚΠΟΙΖΩ εναντίον της "Ιντεραμέρικαν"

Εκδικάζεται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η συλλογική αγωγή που κατέθεσε η Ενωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα Ζωής" κατά της ασφαλιστικής εταιρίας "Ιντεραμέρικαν - ασφάλειες ζωής". Με τη συλλογική αγωγή, η οργάνωση ζητά την ακύρωση γενικών όρων στις συμβάσεις με τους πελάτες της ως καταχρηστικών.

Στα πλαίσια έρευνας, που διεξήγαγε η ΕΚΠΟΙΖΩ, στα συμβόλαια ζωής της εταιρίας διαπιστώθηκε ότι δεκαεννέα γενικοί όροι, που χρησιμοποιεί η "Ιντεραμέρικαν", περιορίζουν υπερβολικά τα δικαιώματα των καταναλωτών και θα πρέπει να θεωρηθούν καταχρηστικοί και άκυροι. Οι όροι αυτοί, σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, συχνά περιορίζουν και αναιρούν σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη της ασφαλιστικής εταιρίας, είναι αόριστοι, θεσπίζουν αυστηρές προθεσμίες ή διαδικασίες για την καταβολή της ασφαλιστικής αποζημίωσης, υποχρεώνουν τον ασφαλισμένο στη συνέχιση της ασφαλιστικής σύμβασης ή επιτρέπουν την καταγγελία της με δυσμενείς για τα συμφέροντά του όρους.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΕΚΠΟΙΖΩ υποστηρίζει ότι εάν δικαιωθεί κατά την εκδίκαση της αγωγής, με την οποία παράλληλα ζητά χρηματική αποζημίωση ύψους 32.500.000 δρχ., το ποσό αυτό θα διατεθεί για την προστασία των καταναλωτών από την υπουργό Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ