Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ερχονται ακόμα χειρότερες μέρες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

"Η Εκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας συνιστά μια ακόμα επίσημη προτροπή για συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής στα επόμενα χρόνια.

Είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις εντολές του ΔΝΤ και του Διευθυντηρίου της ΕΕ, που, άλλωστε, υιοθετούνται πρόθυμα και από τη σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο.

Ορισμένα σημεία της Εκθεσης επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο ότι παρά την άγρια λιτότητα και τη συνεχιζόμενη επιδρομή σε στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, η εξέλιξη μιας σειράς οικονομικών μεγεθών (π.χ. πληθωρισμός) είναι αρνητική και διαψεύδονται πανηγυρικά οι όποιες κυβερνητικές προσδοκίες και διαβεβαιώσεις.

Η Εκθεση εισηγείται ουσιαστικά την αυστηρή προσήλωση στην ίδια πολιτική, με κλιμακούμενη την επιχείρηση επιστροφής στον "εργασιακό μεσαίωνα" σε όλα τα επίπεδα.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες για μισθωτούς και συνταξιούχους, για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και ότι πραγματικός μονόδρομος δεν είναι η υποταγή στην καταστροφική πορεία για το λαό και τη χώρα, που προτείνεται με διάφορες μικροπαραλλαγές από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά η συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου αντίστασης και πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ