Κυριακή 5 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
Ελπιδοφόρα νιάτα!

Στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τα παιδιά του Γιώργου Κεφαλίδη

Οποια εφημερίδα και αν ανοίξει κάποιος αυτές τις μέρες, στις αθλητικές σελίδες θα διαβάσει για τη μάχη των πλέι οφ στο μπάσκετ ή την είσοδο στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. "Αυστηρό" μονόστηλο (και αν) θα βρει δύο αράδες για την Εθνική ομάδα παίδων. Τι και αν είναι στην Αυστρία για τα τελικά του οικείου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τι και αν η πορεία της είναι αξιοπρόσεκτη.

Προφανώς για κάποιους δεν είναι είδηση. Βλέπετε, την ομάδα δεν αποτελούν ακριβοπληρωμένες βεντέτες, αλλά φιλόδοξα παιδιά, τα οποία στηρίζονται στο μεράκι και το ταλέντο τους. Δεν έχουν πίσω τους χιλιάδες θαυμαστές (σωματειακά ή προσωπικά). Απλά, δηλαδή, δεν πουλάνε, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουν στην κορυφή. Βέβαια μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην παραπάνω πραγματικότητα σαφώς έχει και η ΕΠΟ.

Αυτά τα παιδιά λοιπόν ήδη έχουν προκριθεί στην προημιτελική φάση, τερματίζοντας μάλιστα πρώτα στον όμιλο τους (2ο). Τώρα περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο με εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις τους. Στο "Ρ" μίλησε, από την Αυστρία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γ. Κεφαλίδης, που δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την ως τώρα εμφάνιση και πορεία της ομάδας, προσθέτοντας:

"Εχουμε καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι θέμα όλων μας πλέον πώς θα πάμε στη συνέχεια. Σημαντικότατη θεωρώ τη νίκη επί της Γερμανίας. Ηταν πρεμιέρα με αντίπαλο μια υπερδύναμη με πολλές γνωριμίες. Στην ΟΥΕΦΑ κατέχουν όλες τις θέσεις. Επίσης έχουν υποδομή την οποία εμείς δεν έχουμε. Δυστυχώς στις άλλες χώρες υπάρχουν καλύτερες συνθήκες απ ό,τι στην Ελλάδα. Ομολογώ πως είναι δύσκολο να ασχολείσαι με την τρυφερή ηλικία των 15-16.Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί βρέθηκαν παιδιά τα οποία χωρίς πολύ δουλιά στο παρελθόν, σαφώς λιγότερο γυμνασμένα από τους αντιπάλους πάνε τόσο καλά. Αυτή η ομάδα έχει τεχνική κατάρτιση, όμως το μεγάλο της όπλο είναι η δύναμη. Από τα 16 παιδιά, τα 12 είναι περίπου 1.90 (...).

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές. Μας φόρτωσαν με κάρτες, είχαμε και τραυματισμούς. Δεν επηρεαστήκαμε όμως. Μας μένουν δύο μέρες για να ανασυνταχθούμε. Πιστεύω σ' αυτή την ομάδα". Τη Δευτέρα η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Μακάρι την πίστη του Γ. Κεφαλίδη να ακολουθήσουν και άλλοι. Το αξίζουν αυτά τα παιδιά (το απέδειξαν) αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ