Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Με διήμερο στο Πάντειο αρχίζουν οι εκδηλώσεις στην Αθήνα

Με ένα πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αρχίζουν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ".

Στην αυγή του 21ου αιώνα, το ρολόι της ιστορίας φαίνεται να γυρνά πίσω, να χτυπά και να δείχνει τον περασμένο και όχι τον επόμενο αιώνα. Σήμερα αφαιρούνται ένα προς ένα τα πιο βασικά δικαιώματα των νέων. Το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή, συντρίβονται από το μεγάλο κεφάλαιο, που σήμερα, μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών χωρών της Ευρώπης, γίνεται αδίστακτο και πιο επιθετικό. Μπορεί, άραγε, αυτός ο κόσμος να είναι το μέλλον που ονειρευόμαστε; Οποια κοινωνία, πολιτική δύναμη, τάξη, θέλει ένα καλύτερο μέλλον, φροντίζει οι νέοι να είναι πρώτοι στα δικαιώματα, κι όχι στα προβλήματα και τα αδιέξοδα. Θέλει τους νέους να είναι πρώτοι στη δράση για να αλλάξει το παρόν, για να ανοίξει ο δρόμος για το μέλλον.

Γι' αυτό, οι νέοι κομμουνιστές καλούν όλη τη νεολαία "να καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό, να αγωνίζεται για την ειρήνη, τα δικαιώματά της, για το σοσιαλισμό", όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα του διήμερου.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν Πέμπτη και Παρασκευή 16 - 17 Μάη, στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει συναυλία από ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα (9 μ.μ.), συζήτηση με θέμα "Με όπλο την ειρήνη για έναν καλύτερο κόσμο" (10.30) και αμέσως μετά λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα "Ρωμιοσύνη".

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην παιδεία και συναυλία με τον Δ. Παναγόπουλο και τους "Aura".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ