Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προμελετημένο έγκλημα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

"Στου αρμόδιου την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα". Η παράφραση της γνωστής παροιμίας φαίνεται ότι έρχεται "γάντι" στους αρμόδιους της κρατικής επιχείρησης που λέγεται ΔΕΗ. Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση τους. Φαίνεται να έχουν ξεχάσει το δυστύχημα που έγινε στις 26 Απρίλη με θύματα δυο εργάτες στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Τότε οι Ηλίας Κουρέτας και Γεώργιος Μανιάτης άφησαν, εξαιτίας αναθυμιάσεων, την τελευταία τους πνοή, όταν κατέβηκαν σε φρεάτιο γεώτρησης για να μετρήσουν τη στάθμη του νερού. Το συνεργείο δε διέθετε μάσκες και όργανα μέτρησης αερίων. Με αφορμή το θάνατο των συναδέλφων τους οι εργαζόμενοι είχαν επισημάνει, για άλλη μια φορά, την κατάσταση που επικρατεί με τα αέρια στα ορυχεία.

Την περασμένη Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, έγινε εκτόνωση αερίων στο ορυχείο Ψαθιού, την ώρα που δούλευε ο εκσκαφέας ΕΧ-3. Οι χειριστές Αναστάσιος Εικοσιπένταρχος, Γεώργιος Αθανασούλης, ο επιστάτης Γεώργιος Μακρής και ο επιτηρητής Ιωάννης Σπυρόπουλος μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Την επόμενη μέρα στις 5 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, οι χειριστές Αναστάσιος Μακρής και Ιωάννης Κούρος εμφάνισαν εμετούς και ζαλάδες. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και μπήκαν στην "εντατική".

Φαίνεται ότι για τους αρμόδιους η πρόοδος "πρέπει να έχει θύματα". Στην περίπτωση αυτή δε γίνεται πλέον λόγος για εγκληματική αδιαφορία αυτών που κυβερνούν και των παρατρεχάμενών τους, αλλά για προμελετημένο έγκλημα.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το σωματείο των εργαζομένων δεν έχει βγάλει ανακοίνωση που να ενημερώνει τα μέλη του και την κοινή γνώμη για το πρόβλημα. Μήπως κάποιες μπλε και πράσινες πλειοψηφίες εμποδίζουν την έκδοσή του; Ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ